Na rybníkoch už začali s výlovom rýb na vianočný trh

NETKY.SK • 25 Október 2016, 14:01 • 2 min
Na rybníkoch už začali s výlovom rýb na vianočný trh

PERÍN-CHYM - Predvianočný výlov kaprov a ďalších rýb začali dnes na rybníkoch pri obci Perín – Chym v okrese Košice okolie.

slovakia

left justify in out

"Na prvý záťah, predpokladám, sme vytiahli v sieti naraz takých 50 metrákov, vyzerá to veľmi sľubne. Myslím si, že aj čistenie rybníkov urobilo svoje, a ukazuje sa veľmi dobrý výsledok. Tá ryba je nádherná, zdravá," uviedol pre TASR porybný Matej Grentzer.

 

Na ploche zhruba 110 hektárov chovajú predovšetkým kapry, ktoré tam majú veľmi dobré podmienky, ale aj amury, tolstolobiky či šťuky. "Na 60-hektárovom rybníku je kapor tržný. Tie sú tento rok skoro všetky výberové a nad tri kilá, takže z nich budú vianočné kapry," zhodnotil Grentzer. Na štedrovečernom stole by tak tradičné jedlo opäť nemalo chýbať.

 

Pri výlove rýb do sietí pod dozorom už tradične pomáha skupina väzňov z košickej Šace, s ktorými majú pri tejto ťažkej robote už dlhodobo dobré skúsenosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies