Na rybárskych pretekoch v Gabčíkove najväčší úlovok vážil 49,20 kilogramov

NETKY.SK • 3 Máj 2015, 08:48 • 2 min
Na rybárskych pretekoch v Gabčíkove najväčší úlovok vážil 49,20 kilogramov

GABČÍKOVO - Najväčšia obvodná organizácia Slovenského rybárskeho zväzu (SRZ) Dunajská Streda v Gabčíkove organizovala pri jazere Böky rybárske preteky. Ako jej predseda Alexander Fekete povedal, zaregistrovali takmer 550 členov, ktorí bývajú v okolitých obciach.

slovakia

left justify in out

„Do nášho spolku patria rybári okrem Gabčíkova aj z dedín Dobrohošť, Bodíky, Vojka nad Dunajom, Baka, Horný Bar, Šuľany, Trstená na Ostrove, Jurová a Vrakúň,“ ozrejmil predseda, ktorý je vo funkcii už 22 rokov. Dodal, že na základe rozhodnutia SRZ zorganizujú v Gabčíkove rybárske preteky každý druhý rok. Ako povedal, napriek nepriaznivému počasiu sa ráno prihlásilo 52 pretekárov. „Ráno ešte pršalo, ale to neodradilo našich rybárov,“ konštatoval s tým, že úlovky boli veľmi dobré, nachytalo sa približne 700 kg rýb. Pripomenul, že ešte pred uzavretím súťaže podaktorí pretekári už zaznamenali 35 kg rýb, väčšinou to boli kapry.

 

Podľa jeho ďalších slov rybári do jazera na rozlohe troch hektárov nasadili na jar 15 metrákov rýb. Pripomenul, že lovná sezóna sa v okrese Dunajská Streda začína od 15. mája a rybárska organizácia v okrese má už 50-ročnú tradíciu.

 

Predseda zdôraznil, že preteky majú viacerých sponzorov. „Vďaka nim sme mohli víťazom odovzdať hodnotné ceny. Rozdali sme 12 cien v celkovej hodnote 1200 eur, odmenili sme aj rybára, ktorý dnes vylovil 3,66 kg kapra, a pretekára za najväčší úlovok, ktorý vážil 49,20 kilogramov," uzavrel Fekete.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona