Na ruskom Ďalekom východe vypukol požiar na jadrovej ponorke

NETKY.SK • 16 September 2013, 10:00 • 2 min
Na ruskom Ďalekom východe vypukol požiar na jadrovej ponorke

MOSKVA - Atómovú ponorku Tomsk, ktorá bola odstavená na opravu v dokoch v meste Boľšoj Kameň neďaleko prístavu Vladivostok na ruskom Ďalekom východe, dnes ráno zachvátil požiar. Ako informovali zdroje ruského námorníctva, pri požiari nedošlo k úniku radiácie.

slovakia

left justify in out

Zdroje spresnili, že atómový reaktor ponorky bol zastavený ešte pred tým, ako ju prepravili do dokov. Ako uviedla agentúra RIA Novosti, požiar vypukol dnes ráno pri zváračských prácach. Posádku ponorky evakuovali. V ponorke, ktorá má vybavenie pre prepravu 24 riadených striel, sa nenachádzali žiadne zbrane, informovala agentúra Reuters. 

Do hasenia požiaru sa zapojilo 13 hasičských lodí Tichomorskej flotily a plavidlá ministerstva pre mimoriadne situácie. Na miesto nehody priplávala aj loď, ktorej úlohou je monitorovať úroveň radiácie v oblasti. Úrady však obyvateľstvo ubezpečili, že mu nič nehrozí. 

Podľa prvých správ požiar vypukol v záťažovej časti lode, keď sa od iskier od zváračských prác zapálilo gumené tesnenie, staré káble a farby. Zdroj v ruskom námorníctve tieto správy neskôr dementovali.

K nehode na ruskej jadrovej ponorke došlo aj v roku 2011 na severozápade Ruska. Požiar sa zaobišiel bez zranených či obetí na životoch, ale objavili sa správy, že na palube sa v čase nehody nachádzali jadrové rakety. Oficiálne vyhlásenia však vtedy tvrdili opak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies