Na rušení zájazdov do Egypta by mohli viac získať Turecko či Tunisko

NETKY.SK • 17 August 2013, 11:22 • 2 min
Na rušení zájazdov do Egypta by mohli viac získať Turecko či Tunisko

BRATISLAVA – Po tom, čo niektoré cestovné kancelárie rušia pre nepokoje lety do egyptských letovísk, môžu zo situácie vyťažiť iné dovolenkové destinácie.

slovakia

left justify in out

Podľa ich odhadu by si mohli turisti vyberať ako náhradné krajiny na oddych najmä Turecko či Tunisko.

Tieto destinácie by mohli byť podľa Olivera Klucha z cestovnej kancelárie Koala Tours najžiadanejšie najmä pre primeraný pomer ceny a kvality. "Tí cestujúci, ktorí budú chcieť lacnejší zájazd, siahnu po Tunisku a tí, ktorí budú mať záujem o trochu drahší, vyberú si Turecko," opísal pre TASR Kluch.

Tiež Anton Brandys z cestovnej agentúry Travel.sk vidí najväčšiu podobnosť Egypta ako dovolenkovej destinácie s Tureckom. Odhaduje však rozptyl záujmu ľudí na všetky ostatné destinácie. "V podstate je ešte na výber dosť veľa destinácií, majú z čoho vyberať," priblížila aj Mária Gallová z CK Ruefa Reisen.

Okrem spomínaného Turecka či Tuniska je to aj Taliansko, napríklad Sardínia či Kalábria, alebo grécke ostrovy Kréta, Korfu či Rodos. Ale aj Cyprus, Bulharsko alebo Chorvátsko. Silvia Ladvenicová z Kartago Tours však pripomína, že ľudia už mali tieto zájazdy naplánované na určité termíny a zrejme budú hľadať dovolenky v týchto dátumoch. "Keď majú ľudia dovolenku a chcú cestovať, hľadajú, čo je voľné a čo im vyhovuje," opísala. Napríklad z pohľadu ceny či kvality.

Viaceré cestovné kancelárie pristúpili vo štvrtok (15.8.) k rušeniu zájazdov do Egypta pre aktuálnu situáciu v krajine. V priebehu dnešného dňa sa k nim pridávajú aj ďalšie. Aj keď v letoviskách je podľa nich pokoj, pre bezpečnosť dovolenkárov sa rozhodli radšej pre takéto opatrenie. Všetky ponúkajú turistom buď možnosť výberu iného zájazdu z vlastnej ponuky, alebo vrátenie peňazí, a to bez povinnosti platenia akýchkoľvek poplatkov.

Ak by sa však niektorí dovolenkári rozhodli, že chcú do Egypta vycestovať na vlastné nebezpečenstvo, cestovné kancelárie tvrdia, že sa im to pokúsia umožniť. V prípade, že budú do Egypta lietať letecké spoločnosti.

Ministerstvo zahraničných vecí v súvislosti s aktuálnou situáciou v krajine neodporúča cestovať do Káhiry a ďalších väčších egyptských miest, vrátane Alexandrie, Suezu a Luxoru. V letoviskách na pobreží Červeného mora je situácia podľa rezortu diplomacie zatiaľ pokojná. Ľudia, ktorí tu dovolenkujú, by však mali byť obozretní a zdržiavať sa v hotelových areáloch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies