Na rozlúčke s 19 elitnými hasičmi sa zúčastnil aj viceprezident Biden

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 09:03 • 2 min
Na rozlúčke s 19 elitnými hasičmi sa zúčastnil aj viceprezident Biden

PRESSCOTT VALLEY - Americký viceprezident Joe Biden, hasiči z rôznych častí Spojených štátov a tisíce smútiacich ľudí sa v Prescotte v Arizone rozlúčili s 19 hasičmi, ktorí 30. júna zahynuli pri veľkom požiari.

slovakia

left justify in out

Informovala dnes o tom tlačová agentúra Reuters. Utorkovú ceremóniu sledovalo na veľkej obrazovke 6000 účastníkov rozlúčky. Biden povedal, že ľudia podstúpili "hroznú tragédiu" a zdôraznil pokoru, s akou v tej chvíli stojí pri hasičoch a pri rodinách obetí.

Rozlúčka trvala 2,5 hodiny a zúčastnila sa na nej aj kalifornská guvernérka Janice Brewerová a ďalší politickí predstavitelia. Išlo o najväčšie z niekoľkých rozlúčkových zhromaždení, ktoré sa konali od smrti hasičov.

Devätnásť mužov zahynulo, keď ich zasiahli plamene rozsiahleho a rýchlo postupujúceho požiaru v oblasti vrchu Yarnell, zhruba 50 kilometrov juhovýchodne od ich základne v Prescotte.

Všetky obete boli príslušníkmi špeciálnej 20-člennej hasičskej jednotky, vycvičenej na boj s požiarom v odľahlom, neprístupnom teréne. Jednotka Granite Mountain Hotshots team bola jednou zo 108 takýchto elitných hasičských jednotiek v USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies