Na rozhodnutie o väzbe Viliama Mišenku sa môže čakať niekoľko dní

NETKY.SK • 18 Október 2013, 10:35 • 2 min
Na rozhodnutie o väzbe Viliama Mišenku sa môže čakať niekoľko dní

BRATISLAVA - Na rozhodnutie o tom, či Viliam Mišenka, obvinený z viacerých vrážd, bude naďalej stíhaný vo väzbe, sa bude možno čakať niekoľko dní.

slovakia

left justify in out

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vo štvrtok (17.10.) vypočul obvineného, pretože požiadal o prepustenie na slobodu, avšak pred rozhodnutím si musí preštudovať viaceré nové dokumenty. TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. "Vzhľadom na to, že ako obhajca, tak aj prokurátor predložili sudu viaceré dokumenty, ktoré si sudca musí preštudovať, o žiadosti obvineného sa rozhodne v najbližších dňoch," povedala Kudjáková. 

Viliama Mišenku stíhajú napríklad za výbuch v topoľčianskej firme Euromont TO z augusta 2009 a vinia ho z účasti na viacerých vraždách vrátane vraždy jedného z bossov sýkorovcov Petra Čongrádyho, alias Čongiho. Pred slovenskou políciou sa skrýval v zahraničí. Zadržali ho 2. januára 2013 počas prechádzky na pláži na ostrove Margarita vo Venezuele. Po eskortovaní na Slovensko bol vzatý do väzby. Podľa posledných rozhodnutí súdov by v nej mal zostať aspoň do apríla 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies