Na rokovanie prídu piati lídri politických strán, Fico bude chýbať

NETKY.SK • 21 Október 2011, 01:51 • 2 min
Na rokovanie prídu piati lídri politických strán, Fico bude chýbať

Na rokovanie prídu piati lídri politických strán, Fico bude chýbať

slovakia

left justify in out

img

Na dnešné stretnutie do Prezidentského paláca príde päť lídrov parlamentných politických strán. Chýbať bude iba šéf Smeru-SD Robert Fico. "Účasť zatiaľ potvrdilo päť predsedov," povedal pre TASR hovorca prezidenta SR Marek Trubač. Fico doteraz nepožiadal ani o individuálnu schôdzku s prezidentom Ivanom Gašparovičom.
Od 17. hodiny sa tak začne ďalšie rokovanie o tom, kto povedie exekutívu do budúcoročných marcových volieb. Kabinet Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) nemá po minulotýždňovom hlasovaní dôveru parlamentu a hlava štátu má podá Ústavy SR iba jedinú možnosť, a to jej odvolanie. Termín, dokedy tak má spraviť, ústava neurčuje. Keďže nie je jasné, ako by mala dočasná vláda vyzerať, Gašparovič zatiaľ k tomuto kroku nepristúpil.
SaS avizovala, že nepodporí žiadny nový kabinet, ktorý by sa po odvolaní súčasného uchádzal o podporu v parlamente. Šéf liberálov Richard Sulík odkázal, aby si jeho bývalí partneri vyriešili celú situáciu so Smerom-SD.
Fico má zase iný názor. Podľa neho by tak mal spraviť bývalý vládny štvorlístok, keďže svoju funkčnosť dokazuje aj pri hlasovaní v parlamente. "Musia prezidentovi ponúknuť riešenie, ktoré mu umožní postupovať v súlade s ústavou," podčiarkol.
Ako o ďalšej možnosti sa hovorí o úradníckej vláde. Za toto riešenie je SNS. Gašparovič však v stredu (19.10.) vylúčil, že by už dnes v prípade nedohody politikov predložil zoznam mien úradníckej vlády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies