Na rokovaniach o budúcnosti Európy sa zúčastní aj Robert Fico

NETKY.SK • 21 August 2016, 13:41 • 2 min
Na rokovaniach o budúcnosti Európy sa zúčastní aj Robert Fico

VIEDEŇ/BERLÍN - Vzťahy medzi Európskou úniou a ďalšími globálnymi subjektmi na strane jednej a Tureckom na strane druhej, ale aj situácia po referende, v ktorom rozhodli britskí voliči o odchode svojej krajiny z EÚ, budú zrejme hlavnými témami stretnutia nemeckej kancelárky Angely Merkelovej s rakúskym kancelárom Christianom Kernom, ktorého dejiskom bude v sobotu 27. augusta zámok Meseberg neďaleko Berlína.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na hovorcu nemeckej spolkovej vlády Steffena Seiberta o tom informovala agentúra APA.

 

Podľa rovnakého zdroja je medzi pozvanými na pracovný obed v renesančnom zámku aj predseda vlády SR Robert Fico, ako i premiéri Bulharska a Chorvátska.

 

V piatok večer pred týmto stretnutím by sa nemecká kancelárka mala stretnúť s premiérmi Dánska, Fínska, Holandska, Poľska a Švédska.

 

Tieto stretnutia majú poslúžiť príprave blížiaceho sa summitu Európskej únie, ktorého dejiskom bude 16. septembra Bratislava.

 

Už v pondelok 22. augusta by sa na palube lietadlovej lode Garibaldi pri ostrove Ventotene neďaleko juhotalianskeho Neapolu mala uskutočniť vrcholná taliansko-francúzsko-nemecká trilaterálna schôdzka venovaná podobne problematike budúcnosti Európy, a to za účasti premiéra hostiteľskej krajiny Mattea Renziho, francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda a nemeckej kancelárky.

 

V piatok 26. augusta by šéfka spolkovej vlády z Berlína nemala chýbať ani na rokovaní premiérov krajín Vyšehradskej štvorky, ktoré sa uskutoční vo Varšave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies