Na rokovaní v B. Bystrici rozdelila vláda milióny eur

NETKY.SK • 25 Február 2015, 13:40 • 2 min
Na rokovaní v B. Bystrici rozdelila vláda milióny eur

BANSKÁ BYSTRICA – O vyčlenení niekoľkých miliónov eur na zlepšenie sociálno-ekonomickej situácie v okresoch Banská Bystrica, Brezno a Krupina rozhodla dnes vláda na výjazdovom rokovaní v Banskej Bystrici. Na dotácie pre mestá a obce rozdelila 2,6 milióna eur z rezerv kapitoly Všeobecná pokladničná správa a ďalšie milióny majú na stanovené úlohy vyčleniť niektoré ministerstvá zo svojich rozpočtových kapitol.

slovakia

left justify in out

Najväčšie dotácie má dostať mesto Banská Bystrica, a to konkrétne 826-tisíc eur na rekonštrukciu a výstavbu miestnych komunikácií a revitalizáciu Mestského parku a 100-tisíc eur na vybudovanie korčuliarskej trasy v Parku pod Pamätníkom SNP. K tomu ďalších 250-tisíc eur má dostať banskobystrická mestská firma MBB na dobudovanie infraštruktúry v priemyselnom parku Šalková. Mestu Brezno sa vláda chystá poskytnúť dotáciu 600-tisíc eur na kúpu technickej infraštruktúry pre tamojšiu nemocnicu a ďalších 600-tisíc eur na obnovu cestného mosta cez Hron v časti Bujakovo. Zvyšných 224-tisíc eur má ísť na dotácie od 7 500 po 13 500 eur pre 23 dedín v Banskobystrickom okrese, väčšinou na rekonštrukcie miestnych komunikácií, obecných budov či výstavbu športovísk. Na dotácie sa môžu tešiť hlavne v obciach, kde si za starostu zvolili nominanta strany Smer-SD. Kým zo 17 dedín so starostom za vládnu stranu alebo koalíciu s vládnou stranou v okrese vláda poskytne dotáciu 16-tim, zo zvyšných 24 dedín v okrese, kde majú nezávislého starostu alebo starostu za iné strany, sa dotácia ujde siedmim.

 

Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko, zvolený ako nezávislý s podporou strán Smer-SD, SNS a SDKÚ-DS, považuje za česť, že sa vláda rozhodla pre výjazdové rokovanie v tomto meste. Oceňuje, že rozhodla o priamej finančnej pomoci na rekonštrukciu miestnych komunikácií. „Urobíme všetko pre to, aby sme tieto zdroje použili zmysluplne v zmysle uznesenia vlády,“ uviedol Nosko.

 

Vláda dnes tiež uložila ministrovi vnútra, aby v rámci projektu zvýšenia intervenčných kapacít SR v boji proti živelným pohromám a projektu modernizácie Dobrovoľného hasičského zboru SR vyčlenil osem miliónov eur pre Banskobystrický samosprávny kraj. Minister sociálnych vecí má zlepšiť postavenie mladých ľudí na trhu práce cez projekt Praxou k zamestnaniu a zabezpečiť naň 1,913 milióna eur a minister zdravotníctva podporiť rekonštrukciu vnútorných i vonkajších priestorov štátnej Rooseveltovej nemocnice sumou takmer 1,328 milióna eur a rekonštrukciu čakární banskobystrickej štátnej Detskej fakultnej nemocnice sumou 804-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies