Na rodinné dávky štát za polrok vynaložil 361,9 milióna

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 10:41 • 2 min
Na rodinné dávky štát za polrok vynaložil 361,9 milióna

BRATISLAVA - Na podporu rodiny úrady práce a sociálnych vecí v prvom polroku tohto roka vynaložili 361,9 mil. eur.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s prvým polrokom minulého roka išlo o pokles o 2,5 mil. eur. Najväčšia suma smerovala na vyplácanie rodičovských príspevkov. Úrady práce a sociálnych vecí rodičom pri tejto dávke vyplatili celkovo 173,8 mil. eur, čo je medziročný pokles o 0,7 mil. eur. Rodičovské príspevky pritom dostávalo v prvom polroku tohto roka priemerne mesačne 143,4 tis. osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

 

Prídavok na dieťa dostávali rodičia v januári až júni tohto roka na priemerne mesačne 1,11 mil. detí. Na tieto dávky štát minul 157,1 mil. eur. Oproti prvému polroku minulého roka výdavky na prídavok na dieťa klesli o 1,2 mil. eur. Na príspevok pri narodení dieťaťa išlo v prvom polroku tohto roka 19,6 mil. eur, čo je medziročný pokles o 0,5 mil. eur.

 

Tento príspevok pritom dostalo priemerne mesačne 4,1 tis. matiek. Na príspevok na pohreb štát za január až jún tohto roka vynaložil 2,1 mil. eur. Ide o 0,2 mil. eur viac ako v prvom polroku vlaňajška. Príspevok na pohreb v prvom polroku tohto roka dostalo priemerne mesačne 4,4 tis. osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona