Na Rock for People Europe príde aj Pete Doherty

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 15:08 • 2 min
Na Rock for People Europe príde aj Pete Doherty

PRAHA - Na český festival Rock for People Europe príde aj britský hudobník Pete Doherty, známy z formácií The Libertines či Babyshambles. Podujatie sa bude konať od 3. do 5. júla v Plzni ako súčasť projektu Plzeň 2015 - Európske hlavné mesto kultúry a účasť na ňom už potvrdili aj Guano Apes, The Parov Stelar Band, The Ting Tings, Modestep, Fink, Movits!, Gomad! & Monster, The Inspector Cluzo, De Staat, JoyCut, Bottled in England a BRNS.

slovakia

left justify in out

Festival sa uskutoční pod názvom Rock for People aj v Hradci Králové, a to od 4. do 6. júna. Organizátori najnovšie potvrdili, že 5. júna vystúpi aj formácia We Are Harlot, v ktorej pôsobí spevák Danny Worsnop. Ten začiatkom roka opustil americkú kapelu Asking Alexandria, ktorá sa takisto predstaví v Hradci Králové. Okrem nich sa fanúšikovia a fanúšičky môžu tešiť aj na interpretov ako Faith No More, Limp Bizkit, Bastille, Three Days Grace, Hollywood Undead, Black Veil Brides, Red Fang, Yellowcard, Northlane alebo Dead by April.

 

Hudobník, spisovateľ, herec, básnik a maliar Peter "Pete" Doherty sa preslávil práve v spomínanej kapele The Libertines, ktorú pomáhal zakladať v roku 1997. Debutový album Up The Bracket vydali v októbri 2002. O dva roky neskôr nasledovala eponymná štúdiovka, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú single Can't Stand Me Now a What Became Of The Likely Lads. Na konte majú tiež výberovku Time For Heroes - The Best Of The Libertines (2007) či štyri EP nahrávky. S formáciou Babyshambles vydal okrem iného aj štúdiovky Down in Albion (2005), Shotter's Nation (2007) a Sequel to the Prequel (2013). V roku 2009 uviedol na trh sólovku Grace/Wastelands (2009), ktorá obsahuje napríklad singel The Last of the English Roses.

 

We Are Harlot vznikli v roku 2011. Vo formácii pôsobia okrem Worsnopa aj Jeff George (gitara), Brian Weaver (basgitara) a Bruno Agra (bicie). Vlani ponúkli debutový singel Denial, ktorý sa bude nachádzať aj na ich prvom, eponymnom albume. Štúdiovka by mala vyjsť 30. marca a bude obsahovať aj singel Dancing On Nails.
Informácie pochádzajú z webstránky www.rockforpeople.cz a archívu agentúry SITA.


ld;dm



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies