Na rímskom letisku zatkli podozrivého teroristu

NETKY.SK • 26 Jún 2015, 19:16 • 2 min
Na rímskom letisku zatkli podozrivého teroristu

RÍM - V Taliansku zadržali príslušníka teroristickej siete al-Káida obvineného z účasti na bombovom útoku v pakistanskom meste Pešávar, pri ktorom v roku 2009 zahynulo 100 ľudí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie talianskej polície.


Pakistanec je navyše obvinený aj z poskytnutia prístrešia inému militantovi, ktorý mal v úmysle uskutočniť samovražedný útok v Taliansku. 


Muža zatkli vo štvrtok neskoro večer na rímskom letisku Fiumicino, kam priletel z pakistanskej metropoly Islamabad. Podľa vyhlásenia polície jeho zadržanie súvisí s rozsiahlou bezpečnostnou operáciou, v rámci ktorej talianska polícia zatkla v apríli desať osôb podozrivých z príslušnosti k ozbrojenej skupine, pripravujúcej útoky v Pakistane, Afganistane a vo Vatikáne. 


Zatknutý muž bol jedným z ôsmich ľudí, prevažne Pakistancov a Afgancov, po ktorých talianske bezpečnostné zložky stále pátrajú. 


V máji zatkla talianska polícia muža podozrivého z účasti na marcovom útoku na múzeum Bárdú v tuniskej metropole Tunis, pri ktorom zahynulo 22 ľudí. Podozrivý terorista sa do Talianska dostal na lodi s utečencami, čo okamžite vyvolalo obavy, že medzi tisícami utečencov, ktorí cez Stredozemné more prúdia do Talianska zo severnej Afriky, sa môžu ukrývať aj islamskí militanti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona