Na riekach v Česku pokračuje kritická situácia, traja vodáci sú nezvestní

NETKY.SK • 2 Jún 2013, 12:25 • 2 min
Na riekach v Česku pokračuje kritická situácia, traja vodáci sú nezvestní

PRAHA - Hladiny riek v Českej republike naďalej stúpajú, informuje spravodajský server iDNES.cz. Stav ohrozenia je na vyše 40 miestach, v noci nadnes najviac stúpala hladina juhočeských tokov.

slovakia

left justify in out

Najvyšší stupeň dosiahla aj Vltava v Prahe. Nezvestní sú traja vodáci. Na východe Čiech pomáha s evakuáciou vrtuľník. Silné zrážky podľa meteorológov neustanú ani v priebehu dnešného dňa. Po troch nezvestných vodákoch pátrajú záchranári v Plzenskom a Stredočeskom kraji. Jeden sa v piatok stratil pri rozvodnenej rieky Úslava, ďalší dvaja v sobotu vypadli z raftu na Berounke v Hlásnej Třebani. V rafte boli traja ľudia, jednému sa však podarilo z vody dostať. Policajti pátranie po niekoľkých hodinách kvôli nepriaznivému počasiu prerušili a chcú sa k nemu vrátiť neskôr. Tretí, teda najvyšší povodňový stupeň platí najčastejšie v Juhočeskom a Plzenskom kraji. V Prahe, Stredočeskom kraji i na ďalších miestach zasadajú krízové štáby. V Benešove nad Ploučnicou, Beroune a na ďalších miestach museli byť ľudia evakuovaní. Problémy sú aj v doprave. Voda a tiež zosuvy pôdy, bahno a popadané stromy blokujú desiatky cestných komunikácií. Zatarasili i celý rad železničných tratí. Po 07.00 h nepremávali v Českej republike vlaky na ôsmich miestach, sumarizuje internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies