Na rekordom adventnom venci zapálili prvú sviečku

NETKY.SK • 29 November 2010, 09:06 • 2 min
Na rekordom adventnom venci zapálili prvú sviečku

Na rekordom adventnom venci zapálili prvú sviečku

slovakia

left justify in out

V prvú adventnú nedeľu zapálili prvú sviečku na najväčšom adventnom venci na Slovensku. Na námestí obce Štvrtok na Ostrove stojí už štvrtýkrát veniec s priemerom 15 metrov a sviečky majú dva metre.
"Veniec pripravili občania obce, ale spolupracovali aj ľudia z blízkeho okolia," informoval TASR novozvolený starosta obce Péter Őry s tým, že hlavným organizátorom bolo Občianske združenie Svätého Jakuba. "Sme radi, že sme založili peknú tradíciu. Okrem rekordného venca je možnosť vysvietiť aj menšie vence, ktoré putujú do jednotlivých domácností," konštatoval. Dodal, že príprava venca trvá dva týždne a pripravuje ho 30 až 40 ľudí. "Postavením venca chceme potvrdiť pokojné spolunažívanie občanov, Slovákov i Maďarov, ako aj zdôrazniť, že vianočné sviatky nie sú o nakupovaní darčekov, ale hlavne preto, aby sa ľudia vedeli porozprávať, a to nie len v rodinách, ale aj v komunite obce," zdôraznil Őry. Pripomenul, že zapálenie prvej adventnej sviečky odštartuje celý rad vianočných programov.
Adventný veniec pred obecným úradom si môžu pozrieť návštevníci do začiatku januára.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona