Na rekordnej sabráži vo Vysokých Tatrách otvorilo sekt 32 účastníkov

NETKY.SK • 8 Január 2017, 17:37 • 2 min
Na rekordnej sabráži vo Vysokých Tatrách otvorilo sekt 32 účastníkov

ŠTRBA – Slovenským rekordom v hromadnej sabráži, čo je useknutie konca hrdla fľaše sektu ostrým predmetom, sa skončil v sobotu (7.1.) prvý Ľadový festival vína vo Vysokých Tatrách. Do rekordu sa zapojilo celkom 32 účastníkov. TASR o tom informoval komisár a zakladateľ Knihy slovenských rekordov Igor Svítok.

slovakia

left justify in out

Sabráž je známa ako slávnostné otváranie šampanského šabľou, ktoré používali napoleonské vojská po víťazných bitkách. Na podujatí na Štrbskom Plese skúsená someliérka Miriam Havettová najprv predviedla spôsob, ako postupovať pri tejto technike. Vysvetlila, ako správne držať fľašu v ruke, pod akým sklonom, a tiež ako správne použiť sekací nástroj. Potom sa podľa jej pokynov uskutočnila hromadná sabráž.

 

"Táto mala aj prívlastok mrazivá, lebo ortuť teplomera vtedy ukazovala mínus 22 stupňov Celzia. To bol tiež jeden z ukazovateľov úspešnosti tohto pokusu, nakoľko fľaše boli mrazom riadne schladené. Fľaše sa podarilo pomocou sekacieho nástroja otvoriť všetkým," uviedol Svítok.

 

Na festivale, ktorý sa konal v miestnom hoteli, sa prezentovali malé vinárstva z každej oblasti na Slovensku. Atmosféru podujatia dotvárali ľadové sochy vo farebnom osvetlení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies