Na rakúsko-maďarských hraniciach vznikol spor o migrantov

NETKY.SK • 20 Február 2017, 11:17 • 2 min
Na rakúsko-maďarských hraniciach vznikol spor o migrantov

BUDAPEŠŤ - Na rakúsko-maďarskom hraničnom priechode Nickelsdorf-Hegyeshalom vznikla v nedeľu patová situácia po tom, čo rakúske úrady avizovali maďarskej polícii v Györi, že jej chcú vrátiť 58 migrantov. Maďarsko požaduje dôkazy o tom, že migranti prišli do Rakúska z maďarského územia, informovala dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa oddelenia pohraničnej stráže maďarskej polície Lászlóa Balázsa sa rakúska strana v prípade migrantov odvoláva na svoje vlastné právne normy, ktoré sa líšia od schengenského kódexu ochrany hraníc.

 

Maďarsko trvá na tom, aby rakúska strana predložila dôkazy, na základe ktorých je možné jednoznačne konštatovať, že uvedení migranti prišli do Rakúska z maďarského územia. "Maďarské orgány preveria týchto ľudí vo svojej databáze a na základe toho sa rozhodnú, či ich prijmú späť," dodal Balázs.

 

Od piatka do nedele zadržali maďarskí policajti a vojaci 158 narušiteľov hraníc. Naspäť do Srbska vrátili 133 zadržaných cudzincov. Vo vnútrozemí krajiny a na iných hraničných úsekoch zaistili 30 ilegálnych migrantov. Polícia okrem toho začala počas uplynulého víkendu stíhať päť ľudí podozrivých z prevádzačstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona