Na rakúskej hore Traunstein zachránili dvojicu slovenských horolezcov

NETKY.SK • 2 September 2013, 13:05 • 2 min
Na rakúskej hore Traunstein zachránili dvojicu slovenských horolezcov

GMUNDEN - Rakúska horská služba dnes na hore Traunstein pri Gmundene zachránila dvojicu slovenských horolezcov, ktorí sa v nedeľu stratili a prenocovali v skalnej jaskyni. Boli podchladení, ale neutrpeli žiadne zranenia, informovala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Kvôli náhlemu príchodu zlého počasia 32-ročný muž a 25-ročná žena zablúdili a našli úkryt v jaskyni. Počas dnešného dňa sa však ocitli vo veľmi skalnatom teréne s prevismi a neodvážili sa ďalej sami pokračovať v ceste. Pomoc si privolali mobilným telefónom.

Obaja Slováci vyrazili v nedeľu na Traunstein cez Hernlersteig. Plánovali vyliezť cestou, považovanou za náročný výstup. Avšak ešte večer zablúdili a museli sa ukryť kvôli dažďu. Záchranná akcia bola náročná, pretože Slováci vedeli len veľmi málo po nemecky a nemohli presne udať svoju polohu. Situáciu zhoršoval aj silný vietor.

Z helikoptéry preto vysadili na Traunsteine sedem záchranárov, ktorí slovenskú dvojicu našli. Oboch zachránených letecky dopravili do údolia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies