Na Radvanskom jarmoku a Salamandrových dňoch colníci udelili pokuty 4420 eur

NETKY.SK • 19 September 2014, 12:48 • 2 min
Na Radvanskom jarmoku a Salamandrových dňoch colníci udelili pokuty 4420 eur

BANSKÁ BYSTRICA - Na Radvanský jarmok v Banskej Bystrici a Salamandrové dni v Banskej Štiavnici sa zamerali banskobystrickí colníci, ktorí svoje kontrolné akcie uplynulý týždeň zacielili na elektronické registračné pokladnice.

slovakia

left justify in out

Kontrolovali vystavovanie pokladničných blokov či zaevidovanie prijatej hotovostnej platby v pokladnici. Obchodníkom udelili pokuty vo výške 4420 eur.
     

Podľa hovorkyne Colného úradu Banská Bystrica Miriam Miklošovej aj táto kontrolná akcia ukázala, že niektorí obchodníci sú nepoučiteľní. "Z vykonaných kontrolných nákupov bolo porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice odhalené v 11 prípadoch. Šesť pokút bolo uložených v Banskej Bystrici a päť v Banskej Štiavnici. U jedného z podnikateľov sme zistili opakované porušenie zákona. Podobného deliktu sa dopustil už tretíkrát. Obchodníci pritom v prípade opakovaných porušení riskujú nielen znásobujúcu sa pokutu, ktorá začína na sume 330 eur, ale aj zrušenie živnosti. Colný úrad Banská Bystrica za uvedené porušenia právnych predpisov uložil obchodníkom pokutu v súhrnnej výške až 4420 eur," konštatovala Miklošová.
     

Podľa nej medzi najčastejšie porušenia zistené pri týchto kontrolných akciách patrí nezaevidovanie tržby v pokladnici, nevydanie pokladničného dokladu, alebo vydanie pokladničného dokladu, ktorý nespĺňa náležitosti zákona, ako napríklad zovšeobecňujúce označenie predávaného tovaru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona