Na PSG doľahla v Loriente "barcelonská deka", Emery: Ťažký týždeň

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 14:00 • 2 min
Na PSG doľahla v Loriente "barcelonská deka", Emery: Ťažký týždeň

PARÍŽ - Vypadnutie v osemfinále Ligy majstrov 2016/2017 zanechalo na futbalistoch Paríža Saint-Germain značné psychické stopy. V nedeľňajšom zápase 29. kola Ligue 1 vyhral sériový francúzsky šampión nad posledným tímom tabuľky Lorientom s odretými ušami 2:1. Napriek rozpačitému výkonu si do tabuľky pripísal ďalšie víťazstvo a drží sa v trojbodovom závese za lídrom súťaže AS Monaco.

slovakia

left justify in out

"Je za nami ťažký týždeň. Po prehre 1:6 v Barcelone bolo veľmi náročné nastaviť mysle hráčov na zápas v Loriente. Najdôležitejšie je, že sme ho výsledkovo zvládli a získali tri body. Naším cieľom je totiž po vypadnutí v Lige majstrov obhájiť francúzsky titul, preto nesmieme zaváhať s tímami z dolných poschodí tabuľky," citoval denník L'Equipe slová španielskeho kormidelníka PSG Unaia Emeryho. Jeho tím po stredajšom debakli v Katalánsku čelil masívnej vlne kritiky po tom, ako nedokázal pretaviť v postup vysoký domáci triumf 4:0.

 

"Výkon proti Lorientu nebol dobrý, trápili sme sa. Ukázalo sa, aká je psychika vo futbale dôležitá. Zabudnúť na stredajšiu facku nie je ľahké, stále nás máta a budeme sa o nej spolu ešte dlho rozprávať. Na druhej strane som rád, že sme zdolali súpera, ktorý bojuje o zotrvanie v najvyššej súťaži a proti nám podal bojovný výkon," dodal Emery, ktorého tímu pomohol k triumfu v Loriente aj vlastný gól domáceho útočníka Benjamina Jeannota. Po zmene strán zvýšil na 2:0 pre favorita talentovaný stredopoliar Christopher Nkunku, ale Lorient vďaka Michaelovi Cianimu dokázal znížiť a držal PSG v napätí až do záverečného hvizdu rozhodcu.

 

"Získali sme veľmi dôležité tri body. Po sklamaní v Lige majstrov sme dokázali zdvihnúť hlavy, aj keď našu hru miestami sprevádzal kŕč. Musíme sa rýchlo otriasť a ísť ďalej, zápasy pokračujú v rýchlom tempe a my chceme opäť ovládnuť domácu scénu," pridal svoj postreh Nkunku, ktorý sa za miesto v základnej zostave odvďačil trénerovi víťazným gólom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies