Na prvom tohtoročnom stretnutí čaká Koaličnú radu 11-bodový program

NETKY.SK • 10 Január 2011, 12:40 • 2 min
Na prvom tohtoročnom stretnutí čaká Koaličnú radu 11-bodový program

Na prvom tohtoročnom stretnutí čaká Koaličnú radu 11-bodový program

slovakia

left justify in out

Koaliční lídri sa stretnú prvýkrát v tomto roku v utorok 11. januára v sídle SDKÚ-DS, kde prerokujú napríklad zúženie priestupkovej poslaneckej imunity či úpravy II. dôchodkového piliera.
      V rámci 11-bodového programu na nich čakajú tiež zmeny v zdravotných odvodoch, Rada pre E-government, zákon o strelných zbraniach, ako aj zákon o štátnej službe.
      Lídri budú hovoriť aj o zákone o používaní jazyka menšín. Zásadnou zmenou v právnej norme je zníženie hranice pre používanie jazykov národnostných menšín v úradnom styku zo súčasných 20 na desať percent. Ambíciou novely je posunúť postavenie príslušníkov menšín na európsku úroveň.
      Koaličná rada prerokuje tiež volebný kódex, ktorý zjednotí pravidlá pre všetky existujúce voľby na Slovensku. Venovať sa bude aj otázke vytvorenia postu splnomocnenca vlády pre vedomostnú ekonomiku.
      Predstavitelia vládneho štvorlístka neobídu ani voľbu generálneho prokurátora a s ním súvisiace zmeny v rokovacom poriadku NR SR. Podľa novely právnej normy by sa mala zmeniť tajná voľba šéfa prokurátorov na verejnú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies