Na proteste v Moskve zatkli viac ako 600 ľudí

NETKY.SK • 28 Júl 2019, 09:19 • 2 min
Na proteste v Moskve zatkli viac ako 600 ľudí

MOSKVA - Ruská polícia zatkla v sobotu na proteste v centre Moskvy viac ako 600 ľudí. Demonštranti protestovali proti vylúčeniu niektorých opozičných kandidátov z volieb do mestského zastupiteľstva. Organizácia OVD-Info, ktorá monitoruje politické zatknutia, informovala, že muži zákona zadržali 638 demonštrantov.

slovakia

left justify in out

V Moskve podľa mestskej polície protestovalo zhruba 3 500 ľudí. Protest sa začal blízko úradu moskovského starostu, polícia ho neskôr potlačila do vedľajších ulíc.

Protest zvolal prominentný opozičný politik Alexej Navaľnyj, ktorého za to v stredu odsúdili na 30 dní vo väzení. Už pred protestom polícia zatkla v meste viacerých členov opozície a kandidátov vrátane Iľju Jašina, Dmitrija Gudkova a Ivana Ždanova.

 

obrazok


Volebné orgány zakázali niektorým kandidátom z opozície zúčastniť sa na voľbách pre údajne nedostatočný počet podpisov na podpisových hárkoch. Tento krok sa stretol s protestmi už niekoľko dní pred sobotňajšou demonštráciou.

Moskovská mestská rada má 45 kresiel a v súčasnosti ju má pod kontrolou prokremeľská strana Jednotné Rusko. Voľby do zastupiteľstva sa uskutočnia 8. septembra.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona