Na proteste proti vládnej migračnej politike USA zatkli známu herečku

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 18:19 • 2 min
Na proteste proti vládnej migračnej politike USA zatkli známu herečku

BRATISLAVA - Počas protestu pred budovou amerického Senátu vo Washingtone zatkli spolu s ďalšími takmer 600 ženami americkú herečku Susan Sarandon. Držiteľka Oscara za snímku Mŕtvy muž prichádza (1995), ktorá je bojovníčkou za ženské práva a spolupracuje aj s organizáciou UNICEF, to oznámila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

slovakia

left justify in out

"Zatkli ma. Zostaňte silné. Bojujte," vyhlásila vo štvrtok herečka v tweete.

Ženy počas štvrtkového zhromaždenia protestovali proti vládnej migračnej politike a prípadom oddeľovania detí od rodín imigrantov na južných hraniciach USA. Medzi zadržanými bola aj politička z Demokratickej strany Pramila Jayapal, ktorá nazvala politiku týkajúca sa detského prisťahovalectva krutou. Polícia uviedla, že za nezákonnú demonštráciu obvinila 575 ľudí. Ďalšie protesty sú naplánované aj na sobotu, píše spravodajský portál BBC.

Na záberoch z protestu možno vidieť ako ženy skandujú "zaujímame sa", čo bolo narážkou na prvú dámu Melaniu Trumpovú, ktorá si počas cesty do centra pre deti imigrantov obliekla bundu s nápisom "Je mi to skutočne jedno, a vám?". Mnohé tiež niesli transparenty s nápisom #FamiliesBelongTogether (v preklade rodiny patria k sebe, pozn. SITA).

Americký prezident Donald Trump ustúpil v stredu veľkému tlaku verejnosti a podpísal nariadenie, ktoré udrží pohromade rodiny imigrantov aj po prekročení hraníc s Mexikom. Podľa kritikov sa však nariadenie nezaoberá už rozdelenými rodinami, z ktorých len v čase od 5. mája do 9. júna odobrali 2 342 detí.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies