Na proteste pražských taxislužieb sa zúčastnilo vyše tisíc vodičov, ktorí blokovali príjazd na letisko

NETKY.SK • 3 Október 2017, 07:52 • 2 min
Na proteste pražských taxislužieb sa zúčastnilo vyše tisíc vodičov, ktorí blokovali príjazd na letisko

PRAHA - Protestnou pomalou jazdou blokovali dnes počas dňa českí taxikári príjazdovú cestu na Letisko Václava Havla v Prahe-Ruzyni.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz. Dnešnú akciu zvolalo Združenie českých taxikárov na protest proti službám zdieľanej ekonomiky, ako sú Uber či Taxify. Popoludní sa zapojili do podobného protestu taxikári v Brne.

 

Podľa organizátorov sa na proteste v hlavnom meste zúčastnilo až 1200 vodičov taxislužieb. Na akciu dohliadali príslušníci štátnej i mestskej polície, ktorí pribežne usmerňovali dopravu a niektoré cesty krátkodobo uzatvárali. Popoludní sa časť taxikárov presunula do okolia pražského magistrátu.

 

Taxikári žiadajú pražskú primátorku Adrianu Krnáčovú, aby ich pred konkurenciou ochránila. Tá argumentuje, že na to nemá právomoci a celú záležitosť musia riešiť zákonodarcovia. Vo štvrtok bude o budúcnosti alternatívnych taxislužieb rokovať pracovná skupina na českom Úrade vlády.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies