Na projekty menšín odišlo už viac ako 2,6 milióna eur

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 13:08 • 2 min
Na projekty menšín odišlo už viac ako 2,6 milióna eur

BRATISLAVA - Na účty žiadateľov o dotáciu na kultúrne projekty národnostných menšín už odišlo z úradu vlády 2 668 185 eur. Agentúru SITA o tom informoval úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny, ktorý spadá pod úrad vlády.

slovakia

left justify in out

Od konca februára, keď začali uzatvárať so žiadateľmi zmluvy, bolo k 22. júlu uzatvorených 362 zmlúv na 749 projektov. Hlavným cieľom úradu splnomocnenca a úradu vlády zostáva včasné vyplácanie finančných prostriedkov žiadateľom, aby mohli v čo najkratšom čase organizovať plánované podujatia.


Úrad pre národnostné menšiny zverejnil na svojom webe "Príručku pre žiadateľov/prijímateľov dotácií k postupu zadávania zákaziek s nízkou hodnotou", aby žiadateľom uľahčil verejné obstarávanie. Okrem príručky sa na stránke https://www.narodnostnemensiny.gov.sk/urad-splnomocnenca-zverejnil-prirucku-k-postupu-zadavania-zakaziek-s-nizkou-hodnotou/ nachádzajú aj iné podporné dokumenty.


V dotačnom programe Kultúra národnostných menšín 2016 odporučili komisie na podporu 1 231 projektov v sume 3 879 250 eur, ktoré uskutoční 555 žiadateľov. Aktuálne podujatia podporené z programu kultúra národnostných menšín zverejňuje Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny na svojom webe na stránke www.narodnostnemensiny.gov.sk v časti Kalendár na základe informácií od organizátorov podujatí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies