Na programy zlepšenia života Rómov pôjde 75 mil. eur

NETKY.SK • 17 Január 2016, 13:13 • 2 min
Na programy zlepšenia života Rómov pôjde 75 mil. eur

BRATISLAVA - Na programy, ktoré zlepšia život Rómov v lokalitách, kde sú životné podmienky najhoršie, pôjde zo štrukturálnych fondov 75 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Programy Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity tak zamestnajú 1 184 pracovníkov. Ako ďalej agentúru SITA informovala Iveta Duchoňová z úradu, ľudia budú pracovať v teréne. Z 1 184 ľudí bude 405 v komunitných centrách, 529 bude terénnych sociálnych a terénnych pracovníkov a 250 pedagogických asistentov v materských školách. Úrad rómskeho splnomocnenca Petra Polláka je v programovom období 2014 až 2020 prijímateľom finančnej podpory z Európskeho sociálneho fondu cez Operačný program Ľudské zdroje.


Úrad bude dohliadať na realizáciu programov, ktoré budú zamerané na podporu vzdelávania detí v ranom detstve, terénnu sociálnu prácu a asistenciu pri vysporiadavaní a legalizácii pozemkov v 150 vybraných obciach a mestách ako aj na činnosť komunitných centier v 135 obciach a mestách. Programy bude Pollákov úrad implementovať cez národné projekty Take away, Komplexná podpora pre integráciu obyvateľov MRK a Komunitné centrá v mestách a obciach s prítomnosťou MRK.


"Na základe schválených projektových zámerov komisiou ministerstva vnútra pre Operačný program Ľudské zdroje pristúpil úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity k príprave návrhov žiadostí o nenávratný finančný príspevok na realizáciu národných projektov tak, aby po skončení programového obdobia 2007 až 2013 nezostali mnohé obce a mestá bez finančnej podpory na terénnu sociálnu prácu a činnosť komunitných centier," vysvetlil rómsky splnomocnenec Peter Pollák. Návrhy zaslal úrad koncom minulého roka na pripomienkovanie sprostredkovateľskému orgánu rezortu vnútra pre daný operačný program. Úrad žiadosť o nenávratný finančný príspevok predloží hneď, ako sprostredkovateľský orgán zverejní výzvu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies