Na programovej konferencii SaS vystúpia členovia aj významní hostia

NETKY.SK • 11 November 2016, 08:47 • 2 min
Na programovej konferencii SaS vystúpia členovia aj významní hostia

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita v sobotu predstaví svoje priority na programovej konferencii v Modre. Konferenciu otvorí svojím prejavom predseda strany Richard Sulík o desiatej hodine.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa strany Katarína Svrčeková, vystúpia tiež významní hostia a tímlídri SaS. "Sloboda a Solidarita je strana odborníkov a aj keď sú predvolebné programy politických strán niekedy zaznávané, pre nás je veľmi dôležitý. Dokazuje, že SaS disponuje odbornými a profesionálnymi riešeniami a je pripravená ich uviesť do praxe," povedala pre agentúru SITA Svrčeková. Medzi hosťami bude šéfredaktor týždenníka .týždeň Štefan Hríb, chemik Róbert Mistrík ako aj Anton Zajac, ktorý v minulosti rozbiehal obchody slovenskej firmy Eset v Severnej Amerike a dnes investuje do slovenských start-upov. Zajac spolu s poslankyňou Národnej rady SR za SaS Janou Kiššovou predstavia plán, ako zlepšiť podnikateľské prostredie na Slovensku.

 

Liberáli sa budú venovať aj ich spoločnej Vízii 2024, ktorú začiatkom novembra predstavili členovia na tlačovej besede. Strana SaS si stanovila vo svojej novej Vízii 2024 na základe súčasných celospoločenských trendov osem priorít. Medzi nimi je výrazné zlepšenie podnikateľského prostredia, boj s korupciou, zlepšenie školstva či reforma zdravotníctva. Ako zdôraznil líder SaS Richard Sulík, vízia predstavuje mantinely, v ktorých bude strana pokračovať. Vízia 2024 je predstavením priorít, ktorým sa chce strana naplno venovať aj vtedy, ak v najbližších parlamentných voľbách dajú voliči podporu strane SaS.

 

„SaS je hodnotová strana a od vzniku máme jasne stanovené hodnoty sloboda, solidarita a zdravý rozum, sú to pre nás nemenné hodnoty,“ povedal Sulík s tým, že Vízia 2024 je posolstvom pre občanov, aby mali predstavu, čo chce strana v najbližšej dobe robiť, akým smerom sa bude uberať. „Vychádzame z piatich súčasných trendov, čo je celospoločenský vývoj, ktorý politické strany nedokážu ovplyvniť, ale mali by sa prispôsobiť,“ vyjadril sa. Podľa neho sa v najbližších rokoch výrazne zmení demografia Slovenska, zvýši sa počet dôchodcov. Vnútorná aj vonkajšia bezpečnosť krajiny bude dôležitejšia ako ekonomika. Taktiež SaS očakáva zmeny v EÚ a extrémizmus bude naberať na sile. Aj fakt, že kríza eura bude pokračovať, je dôvodom, pre ktorý si SaS stanovila osem priorít, ktorými chce spomínané trendy zlepšiť.

 

Sulík zdôraznil, že SaS trvá na zotrvaní v EÚ aj v NATO. Zdôrazňuje dôležitosť boja za spravodlivosť a boj proti korupcii. Sulík pokladá za potrebnú aj reformu odvodov, vyrovnané hospodárstvo štátu aj kvalitné školstvo či fungujúce zdravotníctvo. Prioritou strany je tiež riešenie rómskej problematiky a zlepšenie podnikateľského prostredia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies