Na programe budú eurofondy a hlasovanie o kódexoch

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 08:01 • 2 min
Na programe budú eurofondy a hlasovanie o kódexoch

BRATISLAVA – Pokračovanie rozpravy o čerpaní eurofondov za programové obdobie 2007 až 2013 čaká poslancov v úvode 10. dňa 51. schôdze parlamentu. Diskusii o využívaní peňazí z Európskej únie venovali zákonodarcovia v stredu celé popoludnie.

slovakia

left justify in out

O 11:00 poslanci definitívne rozhodnú o návrhoch Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku, ktoré nahradia socialistický Občiansky súdny poriadok z roku 1963. Nové normy patria dôležitosťou i rozsahom k najväčším právnym reformám od vzniku samostatnej SR. Každý zo zákonov má približne 500 paragrafov. Minister spravodlivosti Tomáš Borec zdôraznil, že rekodifikácia civilného práva “prináša celý komplex zmien, ktoré majú za cieľ zrýchliť, zjednodušiť a skvalitniť civilné konanie na úplne novú úroveň. Mali by znamenať vážny posun vpred“.


Parlament bude pokračovať v rokovaní o poslaneckých návrhoch zákonov, vládne predpisy už prerokoval. Hnutie OĽaNO opätovne predkladá novelu Obchodného zákonníka, ktorou chce docieliť, aby podnikatelia platili faktúry v poradí podľa dátumu splatnosti. „Takouto úpravou sa zamedzí uprednostňovaniu určitých osôb pri vyplácaní faktúr alebo iných peňažných záväzkov, kde firmy zväčša uprednostňujú 'veľkých hráčov' pred malými živnostníkmi alebo podnikateľmi,“ argumentujú predkladatelia Igor Matovič a Martin Fecko. Obyčajní ľudia zároveň navrhujú povinnosť pre podnikateľov poslať registračnému súdu raz do mesiaca údaj o tom, koľko dní sú ich záväzky po splatnosti.


Popoludní čaká poslancov obligátna štvrtková Hodina otázok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies