Na problémovú štvrť v Burgundsku uvalili počas víkendu zákaz vychádzania

NETKY.SK • 20 November 2015, 14:39 • 2 min
Na problémovú štvrť v Burgundsku uvalili počas víkendu zákaz vychádzania

PARÍŽ - Prefektúra departementu Yonne v oblasti Burgundsko, ležiacej severovýchodne od Paríža, vyhlásila zákaz vychádzania v jednej zo štvrtí mesta Sens. Zákaz vychádzania tam platí od dnes 22.00 h do 06.00 h v pondelok, informovala televízia France 3.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prefektúra spresnila, že zákaz vychádzania sa v meste Sens vzťahuje na švrť Champs-Plaisants, kde sa v noci nadnes uskutočnila policajná razia. Hovorkyňa prefektúry spresnila, že v uvedenom čase vo štvrti platí zákaz pohybu chodcov aj automobilov, s výnimkou záchranárskych vozidiel.


Polícia a žandarméria urobili záťahy aj v iných mestách oblasti. Policajné operácie sa zaobišli bez incidentov. Počas nich boli zhabané ilegálne držané zbrane, ako aj falošné doklady. Podozrivé osoby vzali úrady do predbežnej väzby, čo podľa vyjadrenia prefektúry umožní zistiť nové skutočnosti potrebné pre vyšetrovanie.


Vlna policajných razií, ktoré francúzska polícia podniká v posledných dňoch, súvisí s minulopiatkovými atentátmi v Paríži. Pri týchto útokoch, ktoré sa odohrali na šiestich miestach v 10. a 11. obvode, ako aj na predmestí Saint-Denis, prišlo o život 129 ľudí.


Krátko po útokoch francúzsky prezident Francois Hollande vyhlásil na celom území krajiny výnimočný stav. Národné zhromaždenie vo štvrtok schválilo vládny návrh na predĺženie výnimočného stavu do konca februára. Dnes sa týmto návrhom bude zaoberať ešte.


V súlade so zákonom umožňuje výnimočný stav štátnym orgánom na nižšej úrovni prijímať opatrenia nutné na zvýšenie bezpečnosti obyvateľstva; medzi nimi je aj zákaz vychádzania alebo zákaz zhromažďovania, ktorý až do konca týždňa platí v Paríži a oblasti



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies