Na pripomienkovanie ŠVP pre gymnázia nebol čas, tvrdí SKU

NETKY.SK • 22 November 2014, 13:37 • 2 min
Na pripomienkovanie ŠVP pre gymnázia nebol čas, tvrdí SKU

BRATISLAVA - Na pripomienkovanie nového štátneho vzdelávacieho programu pre gymnázia bolo veľmi málo času.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to povedal výkonný riaditeľ Slovenskej komory učiteľov pre Bratislavský kraj Vladimír Crmoman s tým, že odkedy Štátny pedagogický ústav poslal komore učiteľov inovovaný štátny vzdelávací program, učitelia mali iba týždeň na jeho pripomienkovanie. "To je veľmi málo času vzhľadom na to, aké rozsiahle tie materiály sú," dodal Crmoman.

 

Ako tiež Crmoman povedal, pripomienky niektorých učiteľov poslali Štátnemu pedagogickému ústavu, veľa učiteľov sa však pre krátkosť času odmietla vyjadriť. Crmoman tiež kritizuje, že úplne absentovala diskusia o počte hodín k jednotlivým predmetom. Hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová povedala, že Slovenská komora učiteľov by podľa jej informácií mala dostať ešte jeden týždeň na pripomienkovanie.

 

Štátny vzdelávací program pre gymnáziá je záväzným dokumentom, podľa ktorého sa vzdelávajú žiaci gymnázií so štvorročným štúdiom a žiaci 5. až 8. ročníka gymnázií s osemročným štúdiom. Štátny vzdelávací program stanovuje povinné vyučovacie predmety, ktoré sú začlenené do jednotlivých vzdelávacích oblastí. Následne si škola v rámci svojho školského vzdelávacieho programu môže vytvoriť aj vlastný vyučovací predmet s využitím takzvaných disponibilných hodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies