Na prímestské bratislavské linky pribudlo 42 nových autobusov

NETKY.SK • 27 Február 2015, 13:14 • 2 min
Na prímestské bratislavské linky pribudlo 42 nových autobusov

BRATISLAVA - Na linkách bratislavskej prímestskej autobusovej dopravy oddnes pribudlo 42 nových vozidiel.

slovakia

left justify in out

Zavŕšila sa tak dvojročná obnova vozidlového parku pre prímestskú dopravu, do Bratislavského kraja prišlo postupne 127 nových vozidiel za približne 23 miliónov eur bez DPH. Nové vozidlá do prevádzky dnes na Autobusovej stanici Mlynské nivy odovzdali zástupcovia dodávateľa spolu s autobusovým dopravcom Slovak Lines na čele s generálnym riaditeľom Petrom Sádovským.

 

Do prímestskej dopravy v Bratislavskom kraji pribudli autobusy Iveco Crossway E6 a Iveco Crossway E6 CEE v štyroch rôznych typoch vyhotovenia, rozdiely sú v dĺžke autobusov aj v ich kapacite. Zo 42 nových autobusov je 29 vozidiel s dĺžkou 12 metrov pre 85 cestujúcich, z toho 53 miest je na sedenie. Ďalšie dva autobusy rovnakého typu sú navyše vybavené aj elektronickou hydraulickou plošinou na nástup cestujúcich s invalidným vozíkom. V týchto autobusoch je 51 miest na sedenie a 32 miest na státie, ak je vo vozidle aj invalidný vozík, počet miest na státie sa zníži na 28. Do vozového parku Slovak Lines pribudlo aj šesť 13-metrových autobusov s kapacitou 77 cestujúcich a päť autobusov s dĺžkou 10,7 metra pre 75 cestujúcich. Ako vysvetlil Sádovský, nové autobusy nasadia na všetky hlavné smery, prednostne však na dlhšie linky, ktoré majú menej zastávok. "Dlhšie vozidlá nasadíme na trasy s vysokým dopytom a vysokou frekvenciou cestujúcich. Menšie budú nasadené tam, kde je cestujúcich menej, no budeme takto vedieť zefektívniť prevádzku nižšou spotrebou," vysvetlil na brífingu riaditeľ prepravnej spoločnosti. V novom autobuse sa budú môcť ľudia povoziť napríklad na trase z Rohožníka do Bratislavy cez Malacky. Všetky nové autobusy sú klimatizované a majú Wi-Fi pripojenie na internet. 

 

Nové autobusy vyrobila spoločnosť IVECO BUS a vozidlá sú vyrobené v emisnej triede Euro 6, ktorá garantuje najnižšie možné emisie výfukových plynov, vysvetlil Sádovský. Autobusy prepravca Slovak Lines nakúpil v rámci obnovy vozového parku pre prímestskú dopravu, ktorá sa podľa investičného plánu začala v roku 2013. Počas prvých dvoch rokov obnovy do prevádzky zaradili 85 nízkopodlažných autobusov, dnes k nim pribudlo ešte 42 vozidiel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies