Na Primaciálny palác v Bratislave vyvesili protifašistickú vlajku

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 13:12 • 2 min
Na Primaciálny palác v Bratislave vyvesili protifašistickú vlajku

BRATISLAVA - Bratislava sa hlási k chystanému antifašistickému pochodu, ktorý sa má konať v uliciach mesta v sobotu 15. marca. Na balkón Primaciálneho paláca dnes napoludnie umiestnila vlajku s preškrtnutým hákovým krížom.

slovakia

left justify in out

Na budove bude visieť celý víkend. TASR o tom informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.
      

Protifašistická vlajka má byť podľa Andrassyho jasný signál toho, že Bratislava bola vždy považovaná za mesto tolerancie a mieru. "Čoraz častejšie prejavy neznášanlivosti, extrémizmu, beztrestné šírenie ideológie fašizmu či rasizmu nemôže zostať bez povšimnutia nielen občianskych aktivistov, ale aj osobností verejného života," podotkol Andrassy.
      

Bratislavský primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) preto podľa Andrassyho organizáciu podujatí v uliciach mesta víta a pochod osobne podporí. "Takéto podujatia podporujú myšlienky tolerancie, vzájomnej súdržnosti a sú jasným odkazom extrémistom, že intolerancia, xenofóbia a totalitné ideológie v slušnej spoločnosti nemôžu nájsť žiadne miesto," zdôraznil Andrassy. 
      

Verejné zhromaždenie sa začne v sobotu o 14.00 h na Námestí SNP a následne pôjde pochod centrom Bratislavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies