Na Primaciálnom námestí v Bratislave zajtra otvoria vianočné klzisko

NETKY.SK • 5 December 2016, 18:21 • 2 min
Na Primaciálnom námestí v Bratislave zajtra otvoria vianočné klzisko

BRATISLAVA - V utorok 6. decembra o 17:00 na Primaciálnom námestí v Bratislave otvorí primátor Ivo Nesrovnal mestské vianočné klzisko.

slovakia

left justify in out

Klzisko bude otvorené pre všetkých ľudí zadarmo denne od 10:00 do 20:00 a k dispozícii bude aj požičovňa korčúľ. V závislosti od počasia bude fungovať do 6. januára 2017. Zároveň v Primaciálnom paláci rozsvieti primátor vianočný stromček a bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský požehná betlehem. Chýbať nebude kultúrny program a Mikuláš so svojim pomocníkmi. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.


Podľa primátora Bratislavy Iva Nesrovnala deti určite poteší klzisko na Primaciálnom námestí a drevený betlehem zas všetkých pri Primaciálnom paláci. Vianočným stromčekom v paláci je tento rok normandská jedľa z Dánska s výškou 7,5 metra a betlehemom sa stal betlehem zo Záhradnej galérie Alojza Machaja z Plaveckého Štvrtka, ktorého autormi sú Alojz Machaj, Andrej Irša, Miroslav Kinder a Jozef Bárta. Drevený betlehem bude súčasťou sviatočnej atmosféry v priestoroch Primaciálneho paláca počas celých Vianoc.


Program na námestí spestrí vystúpenie skupiny Lastovičky zo Základnej umeleckej školy Ľudovíta Rajtera a súčasťou otvorenia klziska budú aj mladí krasokorčuliari, ktorí predvedú rôzne choreografie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies