Na prihlásenie do dobrovoľnej vojenskej prípravy zostáva len päť dní

NETKY.SK • 18 Jún 2017, 18:23 • 2 min
Na prihlásenie do dobrovoľnej vojenskej prípravy zostáva len päť dní

BRATISLAVA – Už len necelý týždeň majú záujemcovia na to, aby sa prihlásili na výcvik dobrovoľnej vojenskej prípravy. Čas majú do piatka 23. júna. Informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

slovakia

left justify in out

"Najmä pre mladých ľudí je to jedinečná príležitosť na zlepšenie svojich fyzických a psychických schopností pod vedením profesionálnych vojakov. A zároveň v súčasnosti jediná legálna možnosť, ako získať základné vojenské vedomosti a zručnosti mimo vstupu do ozbrojených síl a ostatných bezpečnostných zborov," povedala Capáková.

 

Za 11-týždňový výcvik dostane každý absolvent finančný príspevok vo výške viac ako 1100 eur. "Zatiaľ sa do dobrovoľnej vojenskej prípravy prihlásilo 179 ľudí, neznamená to však, že automaticky budú všetci prijatí. Musia absolvovať napríklad vstupné lekárske vyšetrenie a posúdenie psychických spôsobilostí," doplnila Capáková.

 

Plánom rezortu obrany je ročne vycvičiť 150 dobrovoľných vojakov, ktorí sa po absolvovaní prípravy automaticky stanú súčasťou záloh SR s možnosťou zapojiť sa aj do aktívnych záloh. V prípade ich záujmu o vstup do Ozbrojených síl SR už nebudú musieť absolvovať základný vojenský výcvik.

Tohtoročný výcvik príslušníkov dobrovoľnej vojenskej prípravy sa uskutoční v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin od 2. augusta do 17. októbra.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies