Na prievidzskom súde vypovedala v kauze týrania exmanželka bývalého poslanca Jánoša

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 15:55 • 2 min
Na prievidzskom súde vypovedala v kauze týrania exmanželka bývalého poslanca Jánoša

PRIEVIDZA - Výpoveďou bývalej manželky Ivety J. pokračovalo dnes na Okresnom súde (OS) v Prievidzi hlavné pojednávanie s obžalovaným exposlancom Národnej rady (NR) SR za stranu Smer-SD Vladimírom Jánoša, ktorý čelí obžalobe zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby.

slovakia

left justify in out

Skutku sa mal podľa prokuratúry dopustiť na svojej exmanželke a maloletej dcére, a to od roku 2003 do februára 2015. Vladimír J. svoju vinu odmieta. Pojednávanie senát odročil na 17. júna, pričom by mal pokračovať vo výsluchu poškodenej Ivety J., informovali TASR z OS v Prievidzi.

 

Hlavné pojednávanie v kauze týrania sa začalo 16. marca, k obžalobe sa vtedy vyjadril samotný exposlanec, ako i zástupkyňa opatrovníka maloletej. Na jej žiadosť sa súd koná s vylúčením verejnosti, a to v záujme maloletej poškodenej.

 

Podľa znenia obžaloby sa mal Vladimír J. v bytoch v Bratislave a Prievidzi správať k svojej vtedajšej manželke a maloletej dcére tak, že im spôsoboval psychické utrpenie, pričom jeho konanie malo u oboch vyvolávať úzkosť, stres a strach. Exposlanec ich mal okrem iného opakovane vyháňať z bytu v Prievidzi i Bratislave, svojej manželke mal zakazovať stretávať sa s rodinou, vyhrážať sa jej aj s pištoľou a dopustiť sa na nej fyzického násilia. Vladimír J. sa tiež podľa obžaloby mal k manželke a dcére správať agresívne a vulgárne im nadávať, dcéra pritom mala trpieť panickými úzkostnými záchvatmi. Obžalovaný, ako uviedla prokurátorka, sa mal skutkov týrania dopustiť po dlhší čas a závažnejším spôsobom konania.

 

Obhajca exposlanca Ľubomír Hrežďovič, ako i samotný Vladimír J., s obžalobou nesúhlasia a vinu odmietajú. Tvrdia, že skutkové vety výrokovej časti obžaloby nekorešpondujú s dôkazmi, ktoré boli zadokumentované a zhromaždené v prípravnom konaní. Majú tiež zásadné pochybnosti a výhrady o zachovaní totožnosti skutku v obžalobe. "Cítim sa nevinný v plnom rozsahu obžaloby," vyhlásil v marci tohto roka na súde exposlanec.

 

Obžalobu na Vladimíra J. podala na prievidzský Okresný súd Okresná prokuratúra v Prievidzi vlani 9. decembra, pričom jej podanie zdôvodnila zadováženými dôkazmi v prípravnom konaní. Ešte predtým jej doručil prievidzský policajný vyšetrovateľ návrh na postúpenie veci na prerokovanie konania obvineného ako priestupok, s čím prokuratúra nesúhlasila.

 

Obvineniu z týrania blízkej a zverenej osoby čelí Vladimír J. od marca minulého roka. Svojho poslaneckého mandátu a funkcie okresného šéfa Smeru-SD sa vzdal po medializácii konfliktov so svojou, dnes už bývalou manželkou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona