Na priechode s Ukrajinou by mala byť 14. mája prerušená osobná doprava

NETKY.SK • 28 Apríl 2011, 07:20 • 2 min
Na priechode s Ukrajinou by mala byť 14. mája prerušená osobná doprava

Na priechode s Ukrajinou by mala byť 14. mája prerušená osobná doprava

slovakia

left justify in out

img

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké - Užhorod cez spoločnú štátnu hranicu s Ukrajinou by sa 14. mája 2011 v čase od 0.00 h do 20.00 h stredoeurópskeho času mala dočasne prerušiť premávka pre osobnú dopravu. Schváliť by to mala na svojej štvrtkovej schôdzi (28.4.) vláda SR.
      V tomto čase sa totiž bude na hraničnom priechode Vyšné Nemecké – Užhorod konať medzinárodné kultúrne podujatie Deň priateľstva – Deň dobrosusedstva. Ide už o jeho 10. ročník a uskutočňuje sa striedavo na území Košického a Prešovského samosprávneho kraja a na území susediacej Zakarpatskej oblasti Ukrajiny.
      Cieľom tohto podujatia je vytváranie priaznivého prostredia na budovanie vzájomného porozumenia, priateľstva a dôvery, posilňovanie rodinných, priateľských a partnerských vzťahov. Medzinárodné kultúrno-spoločenské podujatie s takýmto charakterom vytvára podmienky na nadväzovanie nových kontaktov slovenských a ukrajinských subjektov na rôznych úrovniach.
      Hlavným organizátorom tohoročného podujatia za slovenskú stranu je Košický samosprávny kraj v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom, mestami Sobrance a Snina a za ukrajinskú stranu Zakarpatská oblastná štátna administrácia a Zakarpatská oblastná rada.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona