Na prevenciu kriminality má ísť viac ako milión eur

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 12:30 • 2 min
Na prevenciu kriminality má ísť viac ako milión eur

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na projekty v oblasti prevencie kriminality na rok 2017.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza na internetovej stránke rezortu, na dotácie pre tento rok vyčlenili čiastku 1 328 000 eur, pričom na jeden projekt je možné poskytnúť maximálne 66 000 eur. Ako prioritné oblasti podpory rezort pre tento rok vyčlenil - znižovanie kriminality a inej protispoločenskej činnosti, zvyšovanie bezpečnosti miest a obcí, prevencia kriminality v rizikových skupinách a pomoc obetiam trestných činov.

Oprávnenými žiadateľmi sú v tomto prípade fyzické osoby a právnické osoby. Dotáciu, naopak, nemožno poskytnúť žiadateľovi, ktorý je štátnym orgánom, štátnou rozpočtovou organizáciou, štátnou príspevkovou organizáciou alebo štátnym účelovým fondom. Žiadosti môžu oprávnení žiadatelia predkladať na okresný úrad v sídle kraja, v územnom obvode ktorého majú trvalý pobyt či sídlo. Termín uzávierky podávania žiadostí je 8. máj.

Vláda SR v novembri minulého roku schválila novú Stratégiu prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti v Slovenskej republike na roky 2016 - 2020. V rámci nej sa má štát zamerať na javy, ako napríklad kriminalita vo virtuálnom prostredí, netolizmus (závislosť na nových informačných technológiách), vysoká zadlženosť obyvateľstva alebo problém finančnej gramotnosti. Preventívne aktivity a opatrenia stratégie majú byť zamerané na samotné osoby, prípadne cieľové skupiny ako páchatelia, obete alebo potenciálni páchatelia a obete, alebo na kriminogénne faktory, to znamená situácie, príčiny a podmienky páchania kriminality. Aktivity stratégie by podľa dokumentu mali byť financované zo štátneho rozpočtu, ale aj z rozpočtov samospráv, z fondov Európskej únie a iných dostupných zdrojov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies