Na pretekoch Sherpa Rallye vo Vysokých Tatrách prekonajú účastníci 730-metrové prevýšenie

NETKY.SK • 20 Október 2022, 07:48 • 2 min
Na pretekoch Sherpa Rallye vo Vysokých Tatrách prekonajú účastníci 730-metrové prevýšenie

VYSOKÉ TATRY - Tatry privítajú tento víkend tradičné jesenné preteky Sherpa Rallye. Horskí nosiči budú v sobotu 22. októbra prekonávať s nákladom piva na chrbte 730-metrové prevýšenie na Téryho chatu. Spoluorganizátor podujatia Štefan Bačkor uviedol, že populárne nosičské preteky odštartujú o 11. hodine z Hrebienka.

slovakia

left justify in out

Tento rok sa koná už ich 38. ročník, okrem ťažkého nákladu budú musieť účastníci zvládnuť aj náročný terén veľkého prevýšenia s potenciálnou snehovou nádielkou na trase. Horskí nosiči si na chrbát naložia 60 kilogramov, ženské účastníčky pivný náklad s hmotnosťou 20 kilogramov. "Tento rok očakávame veľmi silné pretekárske pole a hojnú účasť 'nosičských legiend' na čele s Lacom Chudíkom, Otom Janiglošom alebo Viktorom Beránkom, ktorý bol jedným z tých, ktorí stáli pri zrode týchto populárnych tatranských pretekov horských nosičov," dodal Bačkor. Vlani sa na podujatí predstavilo 73 pretekárov, víťazom bol horský nosič Braňo Karafa, vyhral s časom takmer hodina 37 minút tieto preteky aj v roku 2017. Vtedy sa naposledy šla trasa na Téryho chatu. Tento rok nenašiel premožiteľa ani na pretekoch Nosičská stovka. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona