Na pretekoch 8 hodín Slovakia Ring udelia prvý titul majstra sveta

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 18:50 • 2 min
Na pretekoch 8 hodín Slovakia Ring udelia prvý titul majstra sveta

BRATISLAVA – V závere týždňa (22. – 24. júna) sa na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni uskutoční najvýznamnejšie motocyklové podujatie, aké sa na území Slovenska odohralo – 8 hodín Slovakia Ring majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov motocyklov na okruhu (FIM EWC).

slovakia

left justify in out

"Na Slovensko a na Slovakia Ring sme sa vrátili preto, lebo organizátori už predtým prezentovali dobrú organizáciu na automobilových pretekoch MS FIA WTCC. Zatiaľ sme sa dohodli na tohtoročných pretekoch, ak sa skončia úspešne, nevylučujem pokračovanie v ďalších rokoch," uviedol v stredu na tlačovej konferencii zástupca promotéra a generálny manažér EWC Francois Ribeiro.

 

Na predbežnej štartovej listine je 90 pretekárov v tridsiatich trojčlenných tímoch (blue rider, yelow rider, red rider) z Francúzska, Japonska, Rakúska, Švajčiarska, USA, Talianska, Nemecka, Česka, Belgicka, Poľska. Slovensko budú reprezentovať šiesti jazdci: Tomáš Svitok, Radoslav Dulík (Maco Racing 2), Vladimír Ruža, Juraj Knezovič a Jakub Jantulík (Motomax Racing Team) a Jaroslav Černý (Team LRP Poland).

 

Aj keď sa posledné preteky seriálu 8 Hours uskutočnia až v Japonsku, už na Slovakia Ringu sa udelí prvý majstrovský titul. "Vôbec prvý titul majstra sveta udelia na Slovensku. Stane sa tak po veľkom finále, v ktorom sa tri tímy pobijú o titul FIM EWC Superstock World Cup," informoval jeden z organizátorov Ján Žgravčák. Pre víťazný tím je pripravená špeciálna trofej, ktorú pripravil slovensko-grécky umelecký sochár 'Achilleas'.

 

"Pri tvorbe pohára 8HOURS som sa inšpiroval vavrínovým vencom, ktorý som na trofeji previedol v podaní zlata a taveného skla," dodáva umelec. Vedenie slovenského tímu Maco Racing zasa pripravilo prekvapenie pre divákov. "Pripravili sme pre nich zdarma plagáty, tričká, klobúky," povedal šéf tímu Martin Kuzma.

 

Oproti pôvodnému programu prišlo k jednej časovej zmene. "Bezpečnosť jazdcov je na prvom mieste. Aj preto sme sa rozhodli po prvých testovacích jazdách rešpektovať pripomienky pretekárov na výskyt drobného hmyzu a štart pretekov v sobotu sme posunuli na 13.30 h," informoval generálny riaditeľ okruhu Slovakia Ring Pavel Čulík. Priamy prenos pretekov budú vysielať RTVS (prvú a poslednú hodinu od 13.15 a 20.25 h) a Eurosport 2.

 

Program EWC:

Štvrtok 22. júna, 10.00-12.00 h: voľný tréning, 15.00-16.30: kvalifikačné tréningy, 20.30-22.00: nočný tréning.

Piatok 23. júna, 10.30-12.00: kvalifikačné tréningy, 18.00: autogramiáda v pit-lane (ulička boxov).

Sobota 24. júna, 9.00-9.45: warm-up, 13.15: skúšobné kolá, 13.25: warm-up lap (formačné kolo), 13.30: štart pretekov, 21.30: cieľ pretekov, 21.55: pódium (odovzdávanie cien).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona