Na prepychovom zámku Schloss Hof bude cez advent Vianočná dedina

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:05 • 2 min
Na prepychovom zámku Schloss Hof bude cez advent Vianočná dedina

Na prepychovom zámku Schloss Hof bude cez advent Vianočná dedina

slovakia

left justify in out

img

Na rakúskom barokovom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy bude počas štyroch adventných víkendov (26.-27.11., 3.-4.12., 8.-11.12., 17.-18.12.) tzv. Vianočná dedina.
"Je to nové podujatie, ktoré vlani začali organizovať miestni obyvatelia v obrovskej záhrade. Prezentujú najmä domáce produkty a remeselné výrobky. Je to zaujímavé podujatie aj pre deti, kde si môžu všeličo vytvoriť," povedala pre TASR turistická sprievodkyňa Beata Havranová z bratislavskej spoločnosti B.H. Public Relations and Promotion.
Nedávno kompletne zrekonštruovaný zámok s areálom na 58 hektároch je bývalé letné sídlo Márie Terézie a cisára Jozefa II. Podľa Havranovej prepychový historický komplex bude odetý do vianočného šatu a umeleckí remeselníci vytvoria lákavú atmosféru sviatočnej dediny. Asi 100 stánkov ponúkne vianočné predmety a nápady na darčeky od ozdôb na stromček, betlehemových figúrok, hračiek, výrobkov z dreva, bábok, sviečok až po topánky z baranej srsti. Nebudú chýbať pochúťky - aromatické varené víno, punč, teplé gaštany, opečené mandle, medovníky, ale aj cisársky trhanec či štajerské jablkové maškrty.
Vo dvore s ochutnávkami bude k nahliadnutiu baroková maštaľ, sústružňa a liehovar. Tam môžu návštevníci zažiť atmosféru tradičných vidieckych Vianoc s množstvom jedinečných ručne vyrobených predmetov. V arkádovom dvore nájdu návštevníci čaro "imperiálnej vianočnej rozprávky". Sviatočne vyzdobený a osvietený arkádový dvor ožiari pestrú ponuku kulinárstva a vianočných darčekových predmetov.
V barokovej sále si možno užiť zámocké koncerty Filharmónie z Moravských polí, ktorá zahrá vianočnú hudbu od Corelliho, Vivaldiho a Händla. Organizátori nezabúdajú ani na malých návštevníkov. Tí sa potešia nostalgickým obchodom s jazdeckými potrebami a doplnkami, vianočnej maštali so živými jasličkami, zoologickej záhrade, kde pohladkajú zvieratká. Môžu sa zúčastniť workshopov na majstrovanie všeličoho, barokového sveta detí, rozprávania rozprávok alebo špeciálnych sprievodov zámkom.
"Sezónna karta Schloss Hof na rok 2012 pre všetky aktivity môže byť vhodným darčekom pod stromček pre najbližších. Počas adventu bude k dispozícii v pokladni," dodala Havranová. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies