Na premietaní filmu Šialený Max sa strieľalo, útočníka zabila polícia

NETKY.SK • 6 August 2015, 07:07 • 2 min
Na premietaní filmu Šialený Max sa strieľalo, útočníka zabila polícia

NASCHVILLE - Americká polícia zastrelila muža, ktorý spustil v stredu streľbu v kine v meste Nashville, v štáte Tennessee, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Strelec, ktorého identita nie je nateraz známa, mal v kine na jenom z predmestí Nashvillu pri sebe podľa svedkov sekeru, zbraň a dva ruksaky. Ozbrojenec pri útoku zranil jedného človeka. Útočníka zastrelili privolaní policajti po tom, ako vtrhli do kina, potvrdil hovorca ozbrojených zložiek.

 


Incident sa stal počas premietania austrálsko-amerického filmu Šialený Max. Polícia má situáciu pod kontrolu a celú oblasť vrátane neďalekého obchodného domu uzavrela. Okolnosti streľby sa vyšetrujú; motív páchateľa, ktorým má byť 51-ročný beloch a miestny obyvateľ, nie je nateraz jasný.

 

 

 


Na televíznych záberoch sprostredkovaných z miesta incidentu vidno pred budovou kina parkovať najmenej jednu sanitku. Troch ľudí ošetrili po vdýchnutí slzotvorného plynu, pričom nikoho zo zranených nemuseli hospitalizovať. Obsah zhabaných ruksakov vyšetruje.


Ku stredajšej streľbe došlo dva týždne po prestrelke v kine v americkom meste Lafayette v štáte Louisiana. John Houser (59) zabil v preplnenom kine na premietaní filmu Trainwreck dve ženy, ďalších sedem ľudí zranil a napokon obrátil zbraň proti sebe.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies