Na premiére Babovřeskov 2 sa aj tipovalo, Česko - Slovensko 2:2

NETKY.SK • 18 Február 2014, 09:05 • 2 min
Na premiére Babovřeskov 2 sa aj tipovalo, Česko - Slovensko 2:2

BRATISLAVA - So športom sa nekamaráti, sám s úsmevom hovorí, že jeho najobľúbenejším "športovým" náčiním je jedálenský príbor. Režisér Zdeněk Troška však športu fandí, zvlášť si obľúbil českých hokejistov.

slovakia

left justify in out

Do pokračovania divácky úspešnej komédie Babovřesky 2 obsadil a dal väčší priestor hneď piatim borcom s hokejkami. Účinkovanie pred filmovou kamerou si tak vyskúšali Jakub Kovář, Jakub Voráček, Ondřej Pavelec, Radek Smoleňák a Jiří Tlustý. "Robilo sa s nimi skvele. Prišli slávni 'kluci' - úplne normálni, skromní, bezproblémoví, bezprostrední chalani, z ktorých som mal pocit, že sa s nimi poznám sto rokov. Sú fantastickí," uviedol pre TASR režisér, ktorý v pondelok (17. 2.) predstavil Babovřesky 2 v slávnostnej premiére bratislavskému publiku.

Napriek tomu, že šport nepatrí medzi Troškove domény, aktivity svojich "hereckých" hviezd z NHL sleduje a má prehľad, kto dal prednosť Zimným olympijským hrám v Soči pred pondelkovou premiérou komédie Babovřesky 2 v Bratislave. "Sú tam brankári Jakub Kovář a Ondra Pavelec, je tam Voráček aj Plekanec. Ten síce vo filme nehrá, ale všetko to spôsobil," poznamenal režisér na margo manžela speváčky a herečky Lucie Vondráčkovej, hokejistu Tomáša Plekanca, ktorý svojich kamarátov "dostal" do filmu jednoducho tak, že ich pozval na natáčanie prvej časti komédie.

Tipovať výsledok dnešného zápasu medzi Českom a Slovenskom v osemfinále olympijského turnaja Troška odmietol: "Fandím, ale že by som to nejakým spôsobom prežíval..., nie som do toho taký zažraný. Nemôžem si tipnúť, je mi ľúto, ale ja mám rad obe mužstvá, ako české tak slovenské." Možnosti oboch tímov vo "federálnom" derby za svojho režiséra zvážil manžel českej speváčky Báry Basikovej Petr Polák, ktorý v Babovřeskoch stvárňuje flegmatického dedinského chlapca Karola. "Bude to zaujímavý zápas. Samozrejme, verím, že vyhráme, lebo máme dlhodobo lepšie skóre," povedal pre TASR český herec Petr Polák a prezradil na seba, že je napoly tiež Slovák. "Môj otec sa narodil na Slovensku. Každý rok trávime leto v Liptovskej Tepličke pri rieke Belá. Ku Slovensku mám veľmi vrelý vzťah."

Polák českému hokejovému tímu verí, jeho trénerovi Aloisovi Hadamczikovi však neposiela do Soči pozitívny odkaz. "Mal by to už vzdať, nie je dobrý. Mal by tam pustiť zasa Růžičku, pretože ten si s chalanmi rozumie viac," konštatoval s úsmevom filmový Karel. Zo slovenského tímu vyzdvihol zvlášť schopnosti jeho kapitána Zdena Cháru. "Ten si urobí rešpekt na ľade. Veľmi nebezpečný je aj váš mladý útočník Tomáš Tatar," dodal Petr Polák a výsledok dnešného zápasu odhadol na remízu 2 : 2. "Pôjde sa do predĺženia a tam nepadne gól. Potom budem, samozrejme, priať našim, aby vyhrali v nájazdoch."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona