Na predmestí Damasku nachádzajú ďalšie telá údajného chemického útoku

NETKY.SK • 22 August 2013, 15:13 • 2 min
Na predmestí Damasku nachádzajú ďalšie telá údajného chemického útoku

ISTANBUL - Sýrski vyšetrovatelia stále nachádzajú na predmestí metropoly Damask ďalšie telá obetí údajného chemického útoku, pri ktorom prišli o život stovky ľudí. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu Národnej koalície sýrskych revolučných a opozičných síl.

slovakia

left justify in out

"Vo štvrti Zamalká sme práve objavili domy plné mŕtvych tiel, tragická bilancia teda ešte porastie," povedal hovorca koalície Chálid Sálih.  Sýrski povstalci požadujú, aby inšpektori OSN pre chemické zbrane okamžite preskúmali postihnutú oblasť. Podľa predstaviteľov Francúzska by svetové spoločenstvo malo odpovedať silou v prípade, ak sa dokáže použitie týchto zbraní.

Inšpektori OSN, ktorí sú v súčasnosti v Sýrii, aby preverili obvinenia z nasadenia chemických zbraní pri ďalších predošlých útokoch v krajine, rokujú s vládou o prístupe do oblasti nového útoku, uviedol dnes podľa DPA nemenovaný západný diplomat v Bejrúte. Reakciou sýrskej vlády však podľa neho dosiaľ je len konštatovanie, že situácia v oblasti je príliš nebezpečná.

Na stredajší útok dnes reagoval aj izraelský minister pre tajné služby a strategické záležitosti Juval Steinitz, ktorý povedal, že pri zásahu v Damasku sa chemické zbrane skutočne použili a o život pri nich prišlo najmenej 100 ľudí. Stanovisko Izraela je podľa jeho slov založené na "odhadoch tajných služieb".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies