V Bruseli sa koná ďalšia razia, zadržali jednu osobu

NETKY.SK • 25 Marec 2016, 17:06 • 2 min
V Bruseli sa koná ďalšia razia, zadržali jednu osobu

BRUSEL - Oddiely osobitného určenia belgickej polície dnes spustili sériu razií na bruselskom predmestí Schaerbeek a zadržali tam zatiaľ jednu podozrivú osobu.

slovakia

left justify in out

Televízia RTBF informovala, že na začiatku zásahu bolo z oblasti, kde sa odohráva policajná operácia, počuť dva výbuchy a podľa očitých svedkov aj výstrely. Denník La Dernieure Heure (DH) informoval, že od domu, kde špeciálne zložky zasahujú, policajti vliekli bezvládne telo do pristaveného vozidla.


Polícia oblasť úplne uzavrela a odklonila odtiaľ automobilovú aj verejnú dopravu. Na mieste sú aj armádni pyrotechnici. Podľa očitých svedkov majú i robot na likvidáciu výbušnín.


Podľa webovej stránky denníka DH, odvolávajúceho sa na francúzske zdroje, dnešná protiteroristická operácia v Schaerbeeku súvisí s odhalením plánov na spáchanie atentátu vo Francúzsku.


Podľa vyhlásenia francúzskeho ministra vnútra Bernarda Cazeneuva z noci nadnes bol odhalený útok už v pokročilom štádiu plánovania. V súvislosti s podozrením z jeho prípravy zadržali jedného podozrivého. Ten bol podľa nemenovaných policajných zdrojov napojený na predpokladaného vodcu teroristickej siete stojacej za atentátmi v Paríži z novembra minulého roku Abdelhamida Abaaouda.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies