Na predmestí Bruselu pochovali ďalšieho z atentátnikov z Paríža

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 11:53 • 2 min
Na predmestí Bruselu pochovali ďalšieho z atentátnikov z Paríža

BRUSEL - Na jednom z cintorínov v Bruseli pochovali vo štvrtok Brahima Abdeslama, ďalšieho z páchateľov teroristických útokov v Paríži z 13. novembra 2015, ktoré si vyžiadali 130 obetí na životoch.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informoval denník Le Parisien, na pohrebe v bruselskej štvrti Schaerbeek sa zúčastnilo približne 20 ľudí. Okolo moslimskej časti cintorína, kde sa nachádza Abdeslamov hrob, hliadkovali policajti.

 

Brahim Abdeslam je bratom Salaha Abdeslama, ktorý je od útokov na úteku. Tridsaťjedenročný Brahim Abdeslam bol jedným z troch členov komanda, ktoré vlani 13. novembra strieľalo do ľudí sediacich večer na pouličných terasách niekoľkých kaviarní a reštaurácií v 10. a 11. parížskom obvode. Brahim Abdeslam prišiel o život, keď na svojom tele aktivoval výbušninu, ktorú mal v tzv. opasku atentátnika. Svoj zámer uskutočnil v brasérii Comptoir Voltaire, pričom pri výbuchu bola vážne zranená jedna z čašníčok.

 

Po pochovaní Bilala Hadfiho, ktorý 13. novembra 2015 spáchal samovražedný atentát v blízkosti štadióna Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis, stúpol počet pochovaných atentátnikov na štyroch.

 

Na cintorínoch na parížskom predmestí už totiž v decembri a vo februári pochovali Samyho Amimoura a Omara Mostefaia - dvoch z troch členov komanda útočiaceho v rockovom klube Bataclan, kde prišlo pri streľbe, explóziách výbušnín a rukojemníckej dráme o život 87 ľudí.

 

Podľa francúzskych médií by sa čoskoro mal konať aj pohreb Hasny Aitboulahcenovej, sesternice strojcu parížskych atentátov Abdelhamida Abaaouda. Abaaoud sa spolu s ňou a ďalšou osobou po atentátoch schoval v byte jej priateľa na predmestí Saint-Denis. Táto trojica prišla o život pri operácii protiteroristického komanda, ktoré na skrýšu upozornila Hasnina priateľka.

Hasnu Aitboulahcenovú pochovajú v meste Tremblay-en-France v oblasti Seine-Saint-Denis neďaleko Paríža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona