Na Pražský hrad a niektoré ministerstvá prišli ďalšie podozrivé zásielky

NETKY.SK • 9 December 2014, 16:38 • 2 min
Na Pražský hrad a niektoré ministerstvá prišli ďalšie podozrivé zásielky

PRAHA - Na Pražský hrad, ministerstvo spravodlivosti a ministerstvo vnútra doručili dnes zásielky s podozrivým obsahom. Hrad ani rezort vnútra túto informáciu zatiaľ nepotvrdili.

slovakia

left justify in out

"Môžem ubezpečiť, že k ohrozeniu života ani zdravia ani jedného zo zamestnancov ministerstva nedošlo," uviedla podľa Českého rozhlasu hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Kateřina Hrochová s tým, že v podateľni zistili zásielku s podozrivým obsahom.
     

"Zásielku prevzali Polícia Českej republiky a hasičský záchranný zbor na ďalšie preskúmanie. Ďalšie skutočnosti nemôžem zatiaľ komentovať," dodala Hrochová.
     

Podozrivé zásielky sa v Česku začali objavovať koncom novembra, keď ich dostali napríklad ministerstvá vnútra a financií. Obsahovali jed, odoslané boli zo Švédska a Slovinska.
     

Na rôzne úrady prišlo v tomto období aj niekoľko ďalších podozrivých zásielok, v ktorých však jed nebol. Kvôli prípadom z konca novembra sa zvýšila bezpečnostná ochrana ministerstiev a ďalších štátnych orgánov.
     

Podľa predchádzajúceho vyjadrenia ministra vnútra Milana Chovanca polícia od roku 2006 riešila 4000 prípadov podozrivých zásielok. Zásielky s bielym práškom sa v ČR objavili aj v septembri, keď ich dostali niektoré úrady vrátane Pražského hradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies