Na pražskom sídlisku explodovalo auto s nastraženou bombou: Vážne zranila Ázijčanku

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 18:37 • 2 min
Na pražskom sídlisku explodovalo auto s nastraženou bombou: Vážne zranila Ázijčanku

PRAHA - S vážnymi zraneniami vrátane rozsiahlych popálenín leží v umelom spánku vo vinohradskej nemocnici v Prahe asi 40-ročná Ázijčanka, pravdepodobne Vietnamka - obeť predpoludňajšej explózie nástražno-výbušného systému v motorovom vozidle na pražskom sídlisku Horní Měcholupy. Spôsob aktivácie nálože je ešte predmetom vyšetrovania.

slovakia

left justify in out

Výbušnina podľa slov policajného hovorcu Jana Daněka explodovala vo chvíli, keď bola žena vo vozidle a zrejme ho chcela naštartovať. Prípadom sa už zaoberá kriminálna polícia.
     

Svedkovia v okolí počuli obrovskú ranu a zaregistrovali ženu. Niektorí z nich jej poskytli prvú pomoc ešte pred príjazdom alarmovaných záchranárov a policajtov.
     

Dejiskom explózie, o ktorej sile svedčia rozmetané kusy vozidla v okolí rádovo desiatok metrov, bolo parkovisko medzi panelovými domami. Pyrotechnik práve v súvislosti s kusmi striebornej Škody Octavia roztrúsenými v okolí nariadil vyprázdnenie a uzavretie ulice.
     

Majiteľovi vybuchnutého vozidla policajní pyrotechnici medzičasom preventívne skontrolovali jeho ďalšie motorové vozidlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies