Na pražskom letisku možno zavedú zdravotné kontroly kvôli ebole

NETKY.SK • 13 Október 2014, 19:35 • 2 min
Na pražskom letisku možno zavedú zdravotné kontroly kvôli ebole

PRAHA - Na pražskom Letisku Václava Havla možno čoskoro zavedú zdravotné kontroly pasažierov prichádzajúcich zo západoafrických krajín postihnutých epidémiou eboly.

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva ČR Svatopluk Němeček predloží príslušný návrh vláde ešte tento týždeň, uviedol dnes Český rozhlas. 
     

Podľa Němečka by letisko mohlo zvládnuť prípravu na zavedenie skríningu v priebehu niekoľkých dní. Kontroly by mali pozostávať z merania telesnej teploty, rozhovoru s pacientom a odobratia celkovej anamnézy. 
     

Nemeček zdôraznil, že podobné opatrenia zvažujú aj iné krajiny EÚ. "My máme tú výhodu, že u nás nekončí žiadna priama linka zo západnej Afriky, ako je tomu napríklad v Paríži, Londýne. Tam je riziko samozrejme ešte väčšie," uviedol Němeček.
     

Zdravotným kontrolám by sa mali podrobiť pasažieri prichádzajúci zo západnej Afriky, ktorí sa dostali do Prahy cez prestupné letisko.
     

Podľa servera iDNES bude plán na zavedenie skríningu predložený na stredajšom rokovaní Bezpečnostnej rady štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies