Na pražskom festivale Metronome vystúpi Sting

NETKY.SK • 9 December 2016, 09:34 • 2 min
Na pražskom festivale Metronome vystúpi Sting

PRAHA - Na druhom ročníku pražského festivalu Metronome vystúpi anglický hudobník a spevák Sting. Šesťdesiatpäťročný interpret sa predstaví ako jeden z headlinerov podujatia.

slovakia

left justify in out

"Sme naozaj šťastní, že sa nám podarilo získať Stinga pre Prague Metronome festival 2017 a že sa môžeme o túto radosť podeliť so všetkými fanúšikmi. Bude to zároveň Stingova česká festivalová premiéra a sme nadšení, že to bude práve na Metronome," povedala vedúca dramaturgie Barbora Šubrtová.

 

Festival sa bude konať 23. a 24. júna opäť na Výstavisku. "Našou výhodou je, že ponúkame návštevníkom mestský festival so službami a pohodlím, ktoré idú ruka v ruke s ponukou služieb, servisom a zážitkami, ktoré poskytuje iba hlavné mesto Praha. Na druhej strane náš areál, umiestnený čiastočne v zeleni a v zábavnom parku, navodzuje správnu festivalovú atmosféru," vyjadril sa producent festivalu David Gaydečka.

 

Záštitu nad festivalom, ktorý vlani ponúkol interpretov ako Iggy Pop, Foals, The Kooks, Ella Eyre, Ivan Král, Richard Müller či Jiří Suchý, prevzali pražská primátorka Adriana Krnáčová a starosta mestskej časti Praha 7 Jan Čižinský.

 

"Praha si zaslúži veľký hudobný festival a ja som nesmierne rada, že tu máme Metronome, ktorý má ambíciu konkurovať tým najlepším európskym hudobným akciám, ako je napríklad maďarský Sziget. Počítame, že festival osloví nielen fanúšikov z celej Českej republiky, ale do metropoly priláka aj nových turistov, ktorí sa budú vracať," prezradila.

 

Predpredaj vstupeniek sa začína dnes prednostne pre členov oficiálneho fanklubu Stinga a pre priamo oslovených divákov minulého ročníka Metronome festivalu. V pondelok 12. decembra organizátori ohlásia predaj vstupeniek pre verejnosť, ktorý bude až do konca januára za zvýhodnenú cenu. "Prvej tisícke ľudí, ktorí si kúpia vstupenku v predvianočnom čase navyše ponúkame darček - CD čerstvého albumu od Stinga 57th & 9th," uviedol producent festivalu Martin Voňka.

 

Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, sa pohybuje na hudobnej scéne od začiatku 70. rokov minulého storočia. Spočiatku bol členom kapely The Police, s ktorou má na konte päť albumov. V júni 1985 uviedol na trh prvú sólovku The Dream Of The Blue Turtles. Je členom Skladateľskej siene slávy, Rock'n'rollovej siene slávy a má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Medzi jeho najväčšie sólové hity patria Fragile, Russians, All This Time, If I Ever Lose My Faith in You, Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, When We Dance, Desert Rose (feat. Cheb Mami) či Brand New Day. S kapelou The Police nahral hity Roxanne, Message In A Bottle, Don't Stand So Close To Me, Every Little Thing She Does Is Magic alebo Every Breath You Take. Na konte má napríklad 16 cien Grammy, Zlatý Glóbus, cenu Primetime Emmy či tri nominácie na Oscara.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona