Na právoplatný verdikt v kauze údajného gangu Róberta Okoličányho sa čaká šesť rokov

NETKY.SK • 1 Október 2013, 10:07 • 2 min
Na právoplatný verdikt v kauze údajného gangu Róberta Okoličányho sa čaká šesť rokov

PEZINOK – Ani po šiestich rokoch od prvého súdneho pojednávania so skupinou 16 mužov na čele s Róbertom Okoličánym, ktorých obžalovali z piatich vrážd a ďalšej trestnej činnosti, nepočuli obvinení právoplatný rozsudok.

slovakia

left justify in out

Na dnešné pojednávanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prišiel iba obžalovaný Jozef L. so svojimi obhajcami. Ostatní obžalovaní chýbali, rovnako ako niektorí obhajcovia a neprišli ani predvolaní svedkovia.

"To je všetko?" opýtal sa na začiatku pojednávania predseda senátu obhajcov. Súd potom telefonicky zisťoval, kde sú chýbajúci advokáti. Jeden sudcovi povedal, že je s manželkou u lekára a zabudol poslať ospravedlnenie, druhú obhajkyňu zase sudca zastihol pred zubnou ambulanciou. Súd nakoniec pojednávanie odročili na 28. novembra. 

Obžaloba na členov údajného gangu bola podaná za päť vrážd a ďalšiu trestnú činnosť. Najznámejšia vražda sa stala 23. apríla 2005 v Košiciach, keď dávkou zo samopalu údajne zastrelili Jozefa Eštóka, s ktorým si takto mali riešiť osobný konflikt. Strely zasiahli aj nezainteresovaného muža, ktorý po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Jeho priateľka mala prestrelené nohy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies