Na pravdepodobného atentátnika zo Židovského múzea v Bruseli uvalili väzbu

NETKY.SK • 4 August 2014, 18:41 • 2 min
Na pravdepodobného atentátnika zo Židovského múzea v Bruseli uvalili väzbu

BRUSEL - Mesačnú vyšetrovaciu väzbu uvalila dnes na muža podozrivého zo zastrelenia štyroch ľudí v Židovskom múzeu v Bruseli belgická justícia.

slovakia

left justify in out

Informáciu sprostredkovala tlačová agentúra DPA.
     

Mehdi Nemmouche, 29-ročný muž s dvojitým francúzsko-alžírskym občianstvom, je jediným podozrivým v prípade útoku, ktorého dejiskom sa 24. mája stalo Židovské múzeum v Bruseli a pri ktorom prišli o život izraelský manželský pár, Francúzka a Belgičan.
     

Podozrivého, ktorý podľa dostupných informácií strávil istý čas v Sýrii v boji po boku džihádistických skupín, zatkli šesť dní po útoku na autobusovej stanici vo francúzskom Marseille.
     

Z Francúzska ho 29. júla vydali na trestné stíhanie do Belgicka, kde ho o deň neskôr obvinili z vraždy spomínaných štyroch osôb.
     

Ako vyplýva z informácií tlačovej agentúry Belga, právny zástupca obvineného Sebastian Courtoy označil za predčasné odsudzovať jeho klienta, pretože zatiaľ nevidel stopy DNA ani nepočul svedectvo, ktoré by preukazovali prítomnosť obvineného na mieste činu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies